Център за обучение на кучета К-9

Dr.John-храна за кучета

Белгийска овчарка

Кане Корсо

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Гигантът при котките-Мейн Кун

 

Мейн Куун-ът, познат също като Американска Дългокосместа, е най-голямата опитомена порода котки и има доста отличителен външен вид, както и много добри умения да ловува.

Тази порода е една от най-старите натурални (аборигенни) породи в Северна Америка, и по-точно в или около щата Мейн, където е официална котка на щата.

Достига големи размери, масивна и мускулеста е, с дебела, дълга опашка. На възраст 5-6 години теглото на мъжките може да достигне до около 16 кг, а на женските – 5-9 кг. На външен вид наподобява малък рис. Единствен физиологичен недостатък при нея е, че при тези големи размери сърцето и е сравнително малко и при по-големи натоварвания може да не издържи.

Много дружелюбна. Издръжлива и активна. Свикнала да живее при по-суров климат и да води нелек живот, тя обича да спи в особени пози и на странни места. Обича да играе, има тих, приятен глас. Нуждае се от повече пространство. Прекрасно се разбира с деца, но като цяло е срамежлива и деликатна. Има добър характер, много е умна, лесно се адаптира и не се нуждае от особени грижи. Разбира се и с други животни, обича да си играе дори с кучета.

 

 Хранене:породата изисква качествена храна с много месо  -повечето развъдници използват формулите без зърно на канадската фирма Нутрам.Котките от тази порода не понасят храните с много въглехидрати и зърно.

Статии в Брой119

Кучета със супер мускули Мафията БРФК Балансирана храна за кучета Боксер-буленбайсер Бобтейл Правилен избор на кучешка храна Неаполитански мастиф-стандарт Еърдейлтериер Гигантът при котките-Мейн Кун

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти