Център за обучение на кучета К-9

Dr.John-храна за кучета

Белгийска овчарка

Кане Корсо

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Правилен избор на кучешка храна

Все повече българи започнаха да пазаруват храна за домашните си любимци от чуждестранни сайтове.Това крие огромни рискове ,защото много от тези магазини продават храните с изтекъл срок на годност за източна европа.Дори и много зоомагазини купуват храни с изтекъл срок от тези сайтове!

Скоро имаше случай на куче ,което получи страхотни храносмилателни проблеми хранейки се с храна поръчана от полски сайт.Друг случай на натровено куче,оказа се ,че  храната е била премесена с миша отрова-имало е дупка на чувала.Няма на кой да се оплачете в този случай,контролните органи не могат да контролират западните сайтове!Друг е въпроса ,че по-този начин не стимулирате българската икономика.

Друго място от което не е желателно да се пазарува храна са ветеринарните кабинети и клиники-при условие ,че нямат отделен магазин с отделен вход.Това са места ,където идват десетки кучета и котки болни от всякакви вирусни и заразни болести!Купувайки насипна храна ,дори и пакетирана вие можете да заразите вашият любимец с някое заразно заболяване.

Храните предлагани в хипермаркетите и хранителните вериги не са с високо качество-там се продават най-нискокачествените марки(най-нисък клас) храни за кучета,котки и др.любимци.

Най-добре е да се пазарува от специализираните зоомагазини или от българските онлайн магазини.Преди това клиента трябва да бъде информиран каква е разликата и качеството на отделните марки.

Dogfoodadvaizor -(това е най-големия сайт за оценка на храните) оценява марките според това какви съставки съдържат и им дава оценка със звезди от едно до пет звезди.

Педигри Пал -една звезда

Фрискас-една звезда

Роял Канин -2звезди

Хилс-2звезди

Пурина ПроПлан-2звезди

Еукануба-2звезди

Акана-4 звезди

Ориджент-5звезди

Нутрам-5звезди

Статии в Брой119

Кучета със супер мускули Мафията БРФК Балансирана храна за кучета Боксер-буленбайсер Бобтейл Правилен избор на кучешка храна Неаполитански мастиф-стандарт Еърдейлтериер Гигантът при котките-Мейн Кун

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти