Център за обучение на кучета К-9

Dr.John-храна за кучета

Белгийска овчарка

Кане Корсо

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Немската овчарка

Това е една от най-разпространените породи в света.

Характеризира се със здрава костна система и добре развита мускулатура. Телосложението е хармонично и съразмерно развито, като тялото е здраво, стегнато, с плътно прилепнала към него козина. Главата е масивна, с клиновидна форма, широка черепна част и плоско чело. Носната гъба е голяма и черна. Челюстите са здрави и силни, с ножицовидна захапка. Ушите са високо поставени, с остри върхове, стърчащи нагоре и се изправят дори до седмия месец.Очите са тъмни и изразителни. Шията е под ъгъл 45° спрямо гръдния кош, който е овален, широк и дълбок. Коремът е умерено прибран. Крупата се спуска плавно към основата на опашката, която е окосмена, със саблевидна форма и на дължина достига под скакателните стави. Крайниците са прави и успоредно поставени, осигуряващи широка крачка с пълно разгъване на ставите. Нормалното движение е нисък приземен тръс. Космената покривка е средно дълга, гъста, груба, с плътно прилягащи косми, които на главата, ушите и предните страни на краката са по-къси. Окраската е сиво-кафеникава с различни оттенъци, гърбът е черен. Предпочитат се наситените тонове. Косъмът е светъл в основата и по-тъмен към върха.вис. холка: мъжки 60-65 см, женска 55-60 см; тегло: мъжки 30- 40 кг, женска 22-32 кг. Понякога мъжките надвишават теглото си достигащи до 70 кг.

Dr.John-храна за кучета

Немската овчарка (Германско овчарско куче) е най-известната порода кучета, синоним на вярност към стопанина и семейството. Кучетата от породата са предпочитани за охрана на държавните граници, безценни помощници на органите на реда и незаменими пазители на семейното имущество. Създатели на породата са Артур Майер и Макс фон Щефаниц.

 

Кучетата от породата са търпеливи, приспособими и излъчват самоувереност и самочувствие. Имат бърз бяг в тръс и удължена крачка без съществено поклащане на гръбната линия. Имат сангвиничен тип нервна система - силен и уравновесен, при някои - до холеричен - силен, но неуравновесен, без неуравновесеността да се отнася към сигурността на стопаните. Кучетата от породата имат характер, което особено силно ги обвързва с човешкото семейство.

Немската овчарка обединява най-добрите качества на всички породи кучета. Тя е вярно, много жизнено и издръжливо куче, с развит интелект, неподкупно, недоверчиво към непознати хора, бдително, смело и чудесен приятел, готово да защити своя господар с цената на живота си. Има добре развит отбранителен рефлекс. Изключително силното обоняние и отличният слух, вроденото чувство за борба и търпеливостта ѝ я правят незаменим помощник на полицаите, граничарите, митничарите, както и на армията. Тя е незаменим водач на слепи хора, спасител на затрупани от лавина или след земетресение, както и рудотърсач, газопроверител и др. В някои страни все още се използва за пазене на овчи стада. Немската овчарка е изключително чисто животно, поради което се отглежда в апартаменти въпреки големите си размери и е безупречен бодигард. Уравновесената ѝ нервна система, привързаността и безкористната ѝ любов я правят желан обитател на всеки дом.

На тази снимка един от редките представители на породата ,които се конкурират в ГлобалРинг (една от най-трудните дисциплини за кучета).

Проблеми с породата: в последните 30 години породата загуби много от работните си качества поради грешното развъждане от тип към качества.Немската овчарка се развъжда основно за екстериор -изложби ,което доведе до огромна загуба на работни качества.

Център за обучение на кучета К-9

Днес не е толкова лесно да си намерите куче с качествен характер и нервна система ,което да притежава необходимите качества описани в стандарта на породата.

Ако търсите куче за защитна работа,охрана трябва да избирате много внимателно-много кучета от породата имат унаследен страх към хора и прекалена агресия към себеподобни.Това ,че купувате куче от екстериорен развъдник не ви гарантира качествен характер на кучето.

Dr.John-140 годишен опит в храненето на кучета!

 

Статии в Брой137

Немската овчарка Битката за скалата -квалификационно състезание по ГлобалРинг Цвергшнауцер Доберман Йоркшир териер Безопасни ли са препаратите срещу външни паразити

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти