Център за обучение на кучета К-9

Dr.John-храна за кучета

Белгийска овчарка

Кане Корсо

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Алапаха блу булдог

 

 

Произходът на тази порода се свързва с кучетата на плантаторите,които били някога разпространени в Южна Джорджия.С тяхното възстановяване се заел Бък Лейн.

 Пейнтбол-Благоевград

Тези атлетични и изключително предани кучета били със спокоен,сдържан характер,но при отбрана или защита на стопанина се превръщали в необуздана лавина.

Алапаха е куче атлетично и изключително пъргаво.

Dr.John-храна за кучета

 

Като характер е смело и безстрашно, без да бъде враждебно и прекалено агресивно. Алапаха е ниско и набито куче, като първото впечатление трябва да е за един атлетичен булдог – не отпуснат и флегматичен, нито грамаден и свръх енергичен. Мъжките са значително по-едри, с по-здрави кости и с по-развити мускули от женските.

 

Алапаха са бели с вариации от черно, кафяво, червено и по-рядко срещаното, но много красиво мерл оцветяване. Когато кучето е шарено, шарките могат да варират от традиционните около очите, по и около ушите, в основата на опашката до големи зони по гърба тип „седло” и вариации на други петна.

 

Размери: като куче, създадено да прибира и догонва стадата на фермерите, алапаха е замислено като средно по размер, като теглото и ръстът трябва да са в хармонична пропорция.

Мъжки: от 50 до 61 см. в холката при тегло 31 до 41 кг Женски: от 46 до 56 см. при тегло 25-34 кг.

Статии в Брой135

Бременност и куче Новите супер премиум продукти от Англия-HARITAGE! Забранени храни за кучетата Ротвайлер -германския ковчежник Френски булдог Алапаха блу булдог Верни кучета

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти