Център за обучение на кучета К-9

Dr.John-храна за кучета

Белгийска овчарка

Кане Корсо

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Пртиция за затваряне на приютите

Петиция е събрала над 11 400 подписа с искане за затварянето на приютите за бездомни кучета. Тя е внесена в Министерския съвет, а днес предложението на сдружение "На ти с природата" ще бъде обсъдено на заседанието на земеделската комисия в парламента, където ще се разглеждат на второ четене промените в Закона за защита на животните.

Предстои петицията срещу безобразията в общинските "приюти" да бъде внесена и в Комисията по жалби и петиции на граждани към Европейския парламент.

"Подписката е придружена и от брутални снимки от концлагерите за кучета в София, Варна, Стара Загора, Ямбол, Разград", пише в съобщение на сдружението до медиите и се добавя: "Обществото ни настръхва от гледките на трупове на животни, умрели заради безхаберие, бездействие и жестоко отношение."

"На ти с природата" е подало сигнал до премиера Бойко Борисов, че от приемането на Закона за защита на животните през 2008 г. досега, кметовете на общини не предприемат изискваните от закона мерки, предписани от Световната здравна организация, за решаване на проблема с бездомните кучета. Вместо това наливат милиони левове на българския данъкоплатец в неефективни и садистични съоръжения. "Животните са подложени на бавна и мъчителна смърт, без броят им на улицата да намалее, а общинските бюджети за "справяне с проблема" нарастват от година на година. Контролният орган по Закона за защита на животните - Българската агенция по безопасност на храните, не предприема мерки за санкциониране на системните, дългогодишни закононарушения на общините."

Петицията призовава за "незабавно прекратяване на садистичното отношение към кучетата от страна на общинските власти; край на прикриването на нарушенията им от страна на държавните контролни органи; за запушване изтичането на огромния публичен финансов ресурс и ефективно решение на проблема, което да доведе до трайно изчезване на явлението "бездомно куче", както и за създаване на специализирана структура за контрол на хуманното отношение към животните".

Статии в Брой126

Стоичков Исторически успех на българската работна кинология! Пртиция за затваряне на приютите Защо котките се държат като хора? Как да храним правилно кученцата от едрите породи? Нутрам за лъскава и здрава козина Състоя се невероятна изложба на папагали в София Куче на 15 000 години

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин