Център за обучение на кучета К-9

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Подготовка на младото куче

Кучето е най-добрият ни приятел,защото ние притежаваме много общи характеристики.И кучетата и хората са "стадни" общителни видове,които се радват на компания.И двата вида са териториални същества:докато хората маркират с огради,кучетата отбелязват чрез миризмата на отпадните продукти на тялото.

Хотел за кучета К-9

И кучетата, и хората се наслаждават на играта като дейност за отмора.Споделят общи емоции,като задоволство,страх,ревност,гняв ,съчувствие.Кучетата и хората споделят редица еднакви изражения и пози от езика на тялото-ето защо се разбираме толкова добре помежду си.

Това дали едно куче е подходящо за даден вид работа зависи най-вече от гените на прародителите му.Работните качества се предават генетично! Много кучета се развалят и заради неправилна начална подготовка в първите 5-6 месеца.Ако не умеем да развиваме качествата на малкото кученце ,то може да загуби желанието си за работа.

Dr.John-храна за кучета

Връзката между кучето и човека се развива посредством дресировката и използването на поощрения за затвърждаване на правилното поведение.

 

 Всички кучета действат според налаганите от кучешкия мозък ограничения,но това не означава,че реагират само инстинктивно.Съвсем не.

Всяко куче притежава индивидуалност,търпимост,възприемчивост.Вашият любимец има съзнанието ,че е член на едно голямо семейство-глутницата.

Възприемчивостта към обучение зависи от селекцията на породите или линиите в тях.

Не всяка немска овчарка или белгийска имат еднакви качества.Напротив.Те се различават много и работните им качества зависят от селекцията на прародителите им.Ако имате страхливи и плахи родители няма как да очаквате да имате смели и доминантни кученца!

Не можем да очакваме от родители с липса на драйв да получим кученца с огромно желание за работа.Не можем да очакваме от кротки родители да получим агресивни кучета подходящи за охрана.

Не всичко зависи от обучението,но с правилна работа можем да развием инстинктите на малкото кученце.

Обучението ,ще бъде лесно ,ако разберем как мисли нашето куче"да влезем под кожата му".Постоянството е в основата на правилната дресировка.

CHAMP храна за професионалисти

 За кученцата обучителните курсове са като детската градина за малките деца-идеална възможност за ранно обучение и оформяне на поведението.

Балкански център за обучение К-9 предлага ранни курсове"детска градина" ,както и консултации ,как да развием правилно младото кученце.В повечето случаи поради грешки на собствениците,кученцата не могат да развият потенциала си от работни качества.

Алекс Илиев -управител и главен треньор в К-9 Център

Център за обучение на кучета К-9

Статии в Брой 152

Хранене на подрастващи кучета от едрите породи Лабрадорът 1 Дакелите Училище за кучета Поръчай храна онлайн! Поръчай Доктор Джон онлайн Подготовка на младото куче

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти

Доктор Джон храна за кучета