Център за обучение на кучета К-9

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Дакелите

Обща информация за породата Дакел

Името на породата Дакел (Dachshund) произхожда от това, за което тези кучета са били предназначени, а именно лов на язовци (Dachs – язовец и Hund – куче). Не си мислете, че куче с такива размери не може да лови язовци. Не позволявайте на Дакела да ви заблуди или както е казал легендарният американски литературен критик и журналист Хенри Менкен това „половин куче високо и куче и половина дълго” е достатъчно силно да се справя с язовци, зайци и лисици.

Видове Дакели - снимкаДакелите се срещат в няколко разновидности.
В зависимост от космената покривка биват 3 вида
-късокосмести или гладки
-твърдокосмести
-дългокосмести
Освен това според размерите на база гръдна обиколка измерена на възраст от 15 месеца, те се разделят на:
-Стандартен
-Миниатюрен или Джудже
-Заешки Дакел
Независимо от размерите тези кучета са чудесно допълнение на всяко семейство, което ги прави една от най-популярните и широко разпространени породи. черен Дакел - снимкаБлагодарение на сладкия си външен вид Дакелът е получил различни шеговити наименования, като например „куче салам” или „наденичка”.

Не може да не се усмихнете, когато видите Дакел да се разхожда с високо вдигната, продълговата глава и интелигентен поглед, който уверено носи дългото си мускулесто тяло на късите си крачета. Поради сладкия и интересен външен вид Дакелите са любим обект на създателите на играчки. Този външен вид обаче в никакъв случай не е случаен, а си има мнго по-сериозно предназначение. Благодарение на късите крака и издълженото тяло те могат да копаят и отлично маневрират в тунелите докато ловуват. Те са смели, но понякога са доста упорити и независими, особено по време на лов.

Хотел за кучета К-9

В домашни условия Дакелът проявява игривият си характер. Обича да е близо до вас и много да ви „помага” докато правите различни неща, като например да си връзвате обувките ? Поради високото си ниво на интелигентност той често има свои собствени идеи и правила, особено когато става въпрос за игри, а тези негови идеи може да не съвпадат с вашите или дори с тези на кучета от други породи. Дакелите са известни с това, че най-вече се забавляват когато преследват други дребни животни, птици или дори играчки. В описанието на стандарта на породата дакелът е описан като „умен, пъргав и смел до безрасъдство, с много добре развити сетива, а всяко проявяване на срамежливост е сериозен недостатък” и това е може би най-доброто описание, което може да му се даде.

CHAMP храна за професионалисти

Дакелите имат дълбок и изпълнен с емоции поглед и комплексно изражение на лицето. Спрямо размерите си имат големи бели дробове и цилиндричен гръден кош. Поради това имат дълбок и силен лай, като на много по-голямо куче. Те обичат да лаят и това трябва да се има в предвид ако имате съседи, които по скоро биха се дразнили от колкото да се радват на вашият малък, смел приятел.
Тези кучета силно се привързват към стопанина си и дори стават ревниви когато вниманието му е насочено към някой друг. Това може да ги направи доста раздразнителни и за това е необходимо да бъдат правилно обучени и социализирани.

Статии в Брой 152

Хранене на подрастващи кучета от едрите породи Лабрадорът 1 Дакелите Училище за кучета Поръчай храна онлайн! Поръчай Доктор Джон онлайн Подготовка на младото куче

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти

Доктор Джон храна за кучета