Център за обучение на кучета К-9

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Малтийска болонка-малтезер

Малтийските болонки са едни от най-древните европейски породи кучета, като данни за тях има от преди 3000 години. През Средновековието тази порода е била любима на благородниците. Днес тези интелигентни и лесно адаптивни кучета са много популярни и предпочитани домашни любимци. 

Височина: мъжки - от 21 до 25 см., женски - от 20 до 23 см.
Тегло: от 3 до 4 кг.
Тяло: компактно
Шия: дълга
Глава: със закръглени скули, издължена и с остър край муцуна
Очи: тъмни
Носна гъба: тъмна 
Уши: висящи
Опашка: с бухнала козина и се носи завита над гърба
Козина: дълга, мека
Окраска: кремава, бяла

Малтийски болонки можете да закупите от ПЕТ ШОП срещу МОЛ Благоевград-0889 53 11 71

Малтийските болонки са дружелюбни, социални, забавни и игриви кучета, които несъмнено ще се привържат силно към своите стопани, особено много към един човек от семейството, на което принадлежат. Самотата им се отразява много зле, защото обожават да са център на внимание. Добри са към послушните и пораснали деца и към другите домашни любимци. Имат силно развити защитнически инстинкти и веднага ще предупредят с лай ако усетят компанията на непознати и почувстват някаква заплаха.

Малтийските болонки спокойно могат да се отглеждат в апартамент, но се нуждаят от ежедневни разходки и от вниманието на своите стопани. За тях е най-добре да са любимци на хора с повече свободно време, което да споделят заедно. Обучението им преминава лесно, имат отлична памет и учат бързо нови команди. Козината на тези кучета трябва да се сресва всеки ден, за да изглежда добре, но като цяло пада малко, което ги прави подходящ избор за алергични хора. Препоръчително е малтийските болонки да се къпят периодично. 

Макар породата да се отличава с добро здраве, възможно е да се появят проблеми с очите, зъбите и колянните стави на кучетата. Средната продължителност на живота на малтийските болонки е около 15-18 години.

Статии в Брой 150

Малтийска болонка-малтезер Померански шпиц Дакел Дългокосместите котки Тибетския красавец Истината за ГМО храните-2 ПетШоп срещу МОЛ Благоевград 2

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти

Доктор Джон храна за кучета