Център за обучение на кучета К-9

Dr.John-храна за кучета

Белгийска овчарка

Кане Корсо

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Кане корсо и неговия характер

Характер на кане корсо

Породата има доста интересен характер различаващ се от други породи.
Кане Корсо не е безгрижен мастиф и няма да автоматично да обича всеки, когото срещне. То се отнася с безразличие към други хора и кучета и е МНОГО склонно да защитава своето семейство и дом. Кане Корсо е уникално, чувствително, интензивно лоялно, готово да защитава и сериозно – качества, които налагат внимателно обмисляне преди да се вземе решение за придобиване на такова куче.


Обучението за основно послушание и спазването на правила в дома не е по желание. Като абсолютен минимум трябва да научите кучето си надеждно да изпълнява команди да дойде при вас, да легне, да застане на място и да върви до вас, със или без повод, независимо от изкушенията наоколо. Кучето трябва да се научи да спазва правилата в дома: Например позволено ли е да се качва по мебелите? Позволено ли му е да проси от масата? Какво позволявате и какво не, е без значение. Важното е вие, а не кучето, да направите съответния избор и да налагате последователно вашите правила. В процеса на усвояване на командите, те трябва да се интегрират в ежедневния живот като се използват, където е подходящо, и да се налагат последователно.
 
HARITAGE английско качество на 140 години история! Поръчай сега-0899 87 57 88 безплатна доставка!

Кане Корсо е порода, която е склонна да проявява доминантност. Вие наистина не можете да си позволите да оставите едно Кане Корсо да стане Ваш бос. Не е необходимо да имате личността или маниерите на сержант от морската пехота, но е добре да притежавате спокойната и тиха самоувереност на успешен родител или учител. Ако смятате, че за Вас ще бъде проблем спокойно и уверено да се наложите като лидер, то тогава е по-добре да изберете друга порода, която е известна с по-голямата си склонност да се подчинява, като например Голдън ретривър.  Или поискайте от развъдчика да Ви подбере някое от по-покорните кученца в кучилото. Ако цялата идея да бъдете шефът Ви плаши или отблъсква, то най-добре изобщо не си взимайте куче. Котките не очакват от Вас да бъдете лидер.
 

Повечето Кане Корсо са уверени и склонни да отстояват своето. Когато бъде изправено пред заплаха, истинското Кане Корсо ще бъде готово по-скоро да се бие, отколкото да избяга. Поради това то може да отговори агресивно в ситуации, в които много други породи биха отстъпили. Повечето Кане Корсо имат известна склонност да действат агресивно за да прогонят натрапници от своята територия (т.е. Вашия дом) и да противодействат на нападение срещу членове на семейството. Без обучение и ръководство от Ваша страна, кучето няма да може правилно да прецени кого да прогони и кого да толерира. Без обучение и ръководство, рано или късно Вашето куче може да нарани невинен човек, с всички произтичащи от това неприятни последствия. С добро обучение и ръководство от Ваша страна, то може да бъде безкрайно полезно като защитник на Вашия дом и семейство.
  • Една част от техния темперамент и същност се основава на генетиката им, която е основата, върху която се гради и оформя в последствие характерът.
  • Друга част от кучешкият характер и темперамент се оформя в зависимост от социализацията, обучението и опитът на индивида от момента, в който функционират всичките им възприятия (което се случва, когато кученцето е на няколко седмици);
  • В крайна сметка всяко едно куче ще бъде различно само по себе си, когато достигне зряла възраст. Кучетата не са копия едно на друго, всяко едно от тях има различен характер, същност и интелигентност...като при хората. Степента на „обособената и сложна” личност, която може да се развие е един от определящите/отличителните характеристики на породата Кане Корсо.
  • Като цяло, Кане Корсо е доста подобно на много други молосоидни работни породи, включително Ротвайлер, Булмастиф, Дог от Бордо, Шнауцер, Боксер, Бувиер и т.н. по отношение на тяхната генетика или интелигентност.
  • В Балкански Център за обучение на кучета К-9 са обучавани много кучета от породата и резултатите почти винаги са били отлични.
  • Трябва да се има в предвид ,че не всички кучета притежават стабилен характер.Много кучета от породата са прекалено нервни и страхливи.
  • Това се предава генетично.Изложбеното развъждане е пагубно за нервната система и за работните качества на която и да е порода.К-9 Център помага при избор на кученце ,за да бъдете сигурни след време дали вашият любимец ще стане послушен бодигард .
  • Балкански Център за обучение на кучета К-9-0899 87 57 88
  • Център за обучение на кучета К-9

Статии в Брой 139

Успех за България в спорта с кучета Нов зоомагазин отваря врати в Благоевград Алабай-средноазиатската легенда Кане корсо и неговия характер Перфектната храна за вашият любимец! Тарантулата Какаду Хранене на конете Змиите

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти