Център за обучение на кучета К-9

Dr.John-храна за кучета

Белгийска овчарка

Кане Корсо

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Десет руски породи

10 популярни породи кучета от Русия

„Руски дневник“ представя десет породи кучета – от източносибирската лайка до черния териер, създаден по заповед на Сталин, които са популярни и широко използвани в Русия, както за компания, така и за помощници в работата.
 
куче1
Превъртете надолу, за да видите повече

Shutterstock/Legion Media

1. Самоедът е порода, чието име произлиза от сибирското племе на самоедите. Тези номадски пастири на елени развъждали пухкавото бяло куче, за да им помага с воденето на стадото и да дърпа шейните. Друго име на породата, особено в Европа, е Bjelkier.
 
куче2

Shutterstock/Legion Media

2. Руската хрътка борзой прилича на вълк по своята отдаденост и навик да държи главата си ниско. Разликата между бийгъла или което и да е друго ловно куче и борзоя е, че борзой са много по-бързи, обикновено дори от плячката си; борзой лови животните, докато бийгълът ги гони и преследва.
 
куче3

Shutterstock/Legion Media

3. Кавказката очарка е масивно куче с тежко, мускулесто тяло и дебела козина, която го пази от суровото време и хищниците, дебнещи овцете.
 
куче4

Shutterstock/Legion Media

4. Руският черен териер е порода, създадена от развъдник „Красная звезда“ (Червена звезда) по заповед на Сталин. Това е полицейско куче за охрана на затворници и може да работи при всякакви климатични условия.
 
куче5

Shutterstock/Legion Media

5. Източноевропейска овчарка. Тази порода е популярна в Русия, където има трайно място в общественото въображение и легендарен статут на невероятно умно и лоялно куче, отдадено на стопанина си.
 
куче6

Shutterstock/Legion Media

6. Сибирското хъски е порода, чиито предшественици идват от изключително суровата и мразовита среда на сибирска Арктика. Сибирските хъскита се развъждали от чукчите в Североизточна Азия, за да дърпат тежки товари на дълги разстояния в трудни условия. Кучетата били внесени в Аляска по време на Златната треска в Ноум и по-късно се разпространяват в САЩ и Канада.
 
куче7

Shutterstock/Legion Media

7. В Русия има много видове лайки. Избрахме породата източносибирска. Източносибирската лайка е ловно куче по природа, използвано за най-различен дребен и едър дивеч – от катерици, белки, самури и диви кокошки до лосове, мечки, диви свине и планински лъвове. Могат да бъдат използвани и като впрегатни кучета.
 
куче8

Shutterstock/Legion Media

8. Руският той териер е малко куче, създадено в Русия от английския той териер. В началото на 20 в. породата била много популярна, но не се развъждала заради Революцията (обикновено такива кучета имали аристократите). През 1950-те цитолозите започват да развъждат руския той териер.
 
куче9

Lori/Legion Media

9. Въпреки че московският страж прилича много на санбернар, всъщност тази създадена в Русия порода съчетава красотата и интелигентността на санбернара с подвижността и целеустремеността на кавказката овчарка.
 
куче10

прес снимка

10. Идеята да се кръстоса куче с чакал за първи път предлага руският биолог Клим Сулимов още в края на 1980-те, когато работи в министерството на вътрешните работи. Затова този хибрид понякога се нарича куче на Сулимов.

Статии в Брой 124

Котките лекуват Почистване на космите в къщи Китайците са опитомили котката два пъти Кучета откриват отровни примамки Самолетен билет за кучета Десет руски породи Продължителност на живота при кучетата

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти