Център за обучение на кучета К-9

Dr.John-храна за кучета

Белгийска овчарка

Зооборса Веган-онлайн магазин

Кане Корсо

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Десет руски породи

10 популярни породи кучета от Русия

„Руски дневник“ представя десет породи кучета – от източносибирската лайка до черния териер, създаден по заповед на Сталин, които са популярни и широко използвани в Русия, както за компания, така и за помощници в работата.
 
куче1
Превъртете надолу, за да видите повече

Shutterstock/Legion Media

1. Самоедът е порода, чието име произлиза от сибирското племе на самоедите. Тези номадски пастири на елени развъждали пухкавото бяло куче, за да им помага с воденето на стадото и да дърпа шейните. Друго име на породата, особено в Европа, е Bjelkier.
 
куче2

Shutterstock/Legion Media

2. Руската хрътка борзой прилича на вълк по своята отдаденост и навик да държи главата си ниско. Разликата между бийгъла или което и да е друго ловно куче и борзоя е, че борзой са много по-бързи, обикновено дори от плячката си; борзой лови животните, докато бийгълът ги гони и преследва.
 
куче3

Shutterstock/Legion Media

3. Кавказката очарка е масивно куче с тежко, мускулесто тяло и дебела козина, която го пази от суровото време и хищниците, дебнещи овцете.
 
куче4

Shutterstock/Legion Media

4. Руският черен териер е порода, създадена от развъдник „Красная звезда“ (Червена звезда) по заповед на Сталин. Това е полицейско куче за охрана на затворници и може да работи при всякакви климатични условия.
 
куче5

Shutterstock/Legion Media

5. Източноевропейска овчарка. Тази порода е популярна в Русия, където има трайно място в общественото въображение и легендарен статут на невероятно умно и лоялно куче, отдадено на стопанина си.
 
куче6

Shutterstock/Legion Media

6. Сибирското хъски е порода, чиито предшественици идват от изключително суровата и мразовита среда на сибирска Арктика. Сибирските хъскита се развъждали от чукчите в Североизточна Азия, за да дърпат тежки товари на дълги разстояния в трудни условия. Кучетата били внесени в Аляска по време на Златната треска в Ноум и по-късно се разпространяват в САЩ и Канада.
 
куче7

Shutterstock/Legion Media

7. В Русия има много видове лайки. Избрахме породата източносибирска. Източносибирската лайка е ловно куче по природа, използвано за най-различен дребен и едър дивеч – от катерици, белки, самури и диви кокошки до лосове, мечки, диви свине и планински лъвове. Могат да бъдат използвани и като впрегатни кучета.
 
куче8

Shutterstock/Legion Media

8. Руският той териер е малко куче, създадено в Русия от английския той териер. В началото на 20 в. породата била много популярна, но не се развъждала заради Революцията (обикновено такива кучета имали аристократите). През 1950-те цитолозите започват да развъждат руския той териер.
 
куче9

Lori/Legion Media

9. Въпреки че московският страж прилича много на санбернар, всъщност тази създадена в Русия порода съчетава красотата и интелигентността на санбернара с подвижността и целеустремеността на кавказката овчарка.
 
куче10

прес снимка

10. Идеята да се кръстоса куче с чакал за първи път предлага руският биолог Клим Сулимов още в края на 1980-те, когато работи в министерството на вътрешните работи. Затова този хибрид понякога се нарича куче на Сулимов.

Статии в Брой 124

Котките лекуват Почистване на космите в къщи Китайците са опитомили котката два пъти Кучета откриват отровни примамки Самолетен билет за кучета Десет руски породи Продължителност на живота при кучетата

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград