Център за обучение на кучета К-9

Dr.John-храна за кучета

Белгийска овчарка

Кане Корсо

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Родезийски риджбек

Името на това оригинално южноафриканско куче идва от “гребена” на врата му. Предполага се, че води началото си от едно куче използвано от Хутентотите и кръстосано с кучета внесени от първите колонисти от Европа през 17-ти век, основно мастифи и блъдхаунди.

 Център за обучение на кучета К-9

Стандартът на породата за пръв път е написан през 1922 година в Родезия. Много високо е ценено в Щатите и Канада и се използва за лов на мечки.

Твърдо, солидно, много бързо и смело, това куче притежава много голяма издръжливост и прекрасно обоняние, което го прави много подходящо за лов на мечки, както и лъвове. Работещо в глутница, то е способно да поваля и големи котки.

 

 

 

Не е приятелски настроено към непознати, затова като куче пазач няма проблем да разубеди много лесно евентуални натрапници. Агресивно е към други кучета. Държи се невъзмутимо и спокойно, рядко лае и може да бъде прекрасен домашен любимец, стига дома ви да не е често посещават от много непознати гости. Нуждае се от строго обучение.

Не е пригодено за живот в града, нуждае се от много движение и упражнения. Устойчив е на студ и горещина и може да понесе по-дълго време жажда и глад. Изчеткване два пъти седмично е достатъчно за поддържане на козината му в добро състояние.

 Хотел за кучета К-9

Общ вид: добре балансирано, здраво, мускулесто, със свободна и енергична походка.

 

Глава: издължена, с плосък череп, по-скоро широк, с изразен стоп, дълга, силна муцуна и здрави челюсти, стегнати и добре прибрани устни. Носната гъба е черна или кафява на цвят, съответстваща на цвета на козината.

Очи: кръгли, на цвят също кореспондиращи с цвета на козината.

Уши: поставени са сравнително високо, средно по размер със закръглени краища. Носи ги плътно прибрани към главата.

 

Тяло: мощно, здрав врат без увиснала кожа, гърдите не са много широки, добре са спуснати надолу и достатъчно мощни. Средно извити ребра, здрави и мускулести слабини, здрав гръб.

 

Крайници: солидни, с яки кости, компактни лапи с добре извити пръсти. Опашка: дебела в основата, изтъняваща към края си. носи я свободно извита нагоре.

Козина: къса, гъста, мека, но никога на вълниста или копринена.

Оцветяване: бледо бежово до червеникаво кафяво. Главата, тялото, краката и опашката трябва да са оцветени в един нюанс позволени са малки бели петънца по гърдите и лапите.

Размери: мъжки 63,5 до 68,5 см, женски – 61 до 66 см.

Тегло: около 35 кг.

Статии в Брой 146

Южноафрикански мастиф Родезийски риджбек Тибетски мастиф История на ротвайлера CHAMP храна за професионалисти

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти