Център за обучение на кучета К-9

Dr.John-храна за кучета

Белгийска овчарка

Кане Корсо

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Немското овчарско куче

Немското овчарско куче е средноголямо.Идеалната височина за мъжките е 62,5см,а за женските 57,5см.Допускане е отклонение от 2,5см.

Тялото е удължено,със силна и добре изразена замускуленост.Костите и сухожилията са здрави.Съотношението височина-дължина-постановка на крайниците-ъгъл на ставите е така устроено ,че осигурява пространствен и продължителен тръс.Космената покривка трябва да предпазва добре от всички климатични въздействия.Хубавата външност е желана ,но да не е за сметка на работоспособността.Половия диморфизъм трябва да е добре изразен.

Dr.John-храна за кучета

Независимо от живия темперамент ,немското овчарско куче трябва да бъде лесноуправляемо,да се приспособява към всякаква ситуация и да извършва изискваните от него действия с желание и готовност.

Най-характерните черти на овчарското куче са неговата съсредоточеност,безстрашие,управляемост,бдителност,вярност,неподкупност,смелост,агресивност и твърдост.Тези качества го правят универсално.

Основни недостатъци на породата са:нетипичност,слабо изразен полов диформизъм,слаба нервна система,сприхавост,флегматичност,понижена жизненост.

Това ,за което трябва да се внимава при избора на овчарка е ,че има много брак в породата в България(касае се за общата популация) изключително много страхливи животни,плахи и несигурни.Другият проблем е, че има много агресивни към кучета животни и в същото време безразлични или плахи към хората.

Хотел за кучета К-9

Когато купувате куче не бързайте ,а избирайте от родители с правилен характер!Как може да избираме кола дълго време ,а кучето ,което ,ще живее с нас 10-15 години го взимаме импулсивно.Представете си ,колко бихте съжалявали ,ако си вземете овчарка с пороци в нервната система-страх,сприхавост,флегматичност и липса на вродени качества.

За да разберете дали нервната система на родителите е правилна кучетата трябва да се тестват от специалисти(минимум едното куче например бащата)-такава услуга се предлага от К-9 Център ,който е специализиран в работата с подобни кучета.

Запомнете нервната система и характера се унаследяват от потомството.

Друго за ,което трябва да внимаваме е вродените работни качества ,които се предават по-наследство!

Апортировъчен инстинкт,драйв към всякакви движещи се предмети,обоняние,смелост в борбата с човек(не с кучета)!

Трябва да имате в предвид ,че взимайки си куче дори от регистриран  развъдник не ви е гарантирано ,че кучето ,ще има тези качества изброени по-горе!Ако искате да сте сигурни дали родителите имат необходимите качества и нервна система помолете селекционерът да тестирате неговите кучета в независим център като К-9.Услугата не струва скъпо ,но ви гарантира ,че мъника ,който ,ще вземете е истински представител на породата и ,ще ви радва с всички характерни за породата качества.

Център за обучение на кучета К-9

Статии в Брой 144

Немското овчарско куче Инциденти с агресивни кучета С какви храни трябва да внимаваме! На върха на хранителната верига Британско качество -Dr.John Pet Food Тарантулата-безшумният убиец Котките 2 Работни качества -обучение,селекция,хранене.Как се унаследяват те?

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти