Център за обучение на кучета К-9

Dr.John-храна за кучета

Белгийска овчарка

Кане Корсо

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Санбернар-властелинът на планината

Санбернар (на немски: Bernhardiner) е порода кучета с швейцарски произход. Създадена е в края на 17 или началото на 18 в. от монасите на Санбернарския манастир, намиращ се в Големия Санбернарски проход в Алпите. В манастира развъждали и дресирали тези кучета за спасяване на заблудили се или затрупани от лавини пътници, поради което първоначално породата се е наричала лавинхунд. Едва през ХІХ в. породата е наречена със сегашното си име. Кучетата от тази ценна порода са спасили много хора от „бялата смърт“ в планината. Известен е паметникът на знаменитото куче Бари в Париж, спасило живота на 43 изпаднали в беда хора.

Днес породата не се използва за откриване на загубени хора в планината ,защото е загубила работните си качества.

Санбернарът е едро, грубо, масивно куче. На височина достига 70 cm, а на тежина 100 kg. Има големи клепнали уши и сравнително дълга опашка. Срещат се две разновидности на породата — късокосместа и дългокосместа. Окраската обикновено е двуцветна — червеникавожълтеникава, бяла с големи лимонени петна или червеникава с големи бели петна. Кучетата от тази порода са известни с миролюбивия си нрав и огромния си апетит, но за сметка на това са непретенциозни към храната.

С храната трябва да се внимава ,защото кучетата са предразположени към проблеми с опорно-двигателния апарат.Развъдчиците най-често използват Dr.John pet food,Nutram,K-9 selection и др.

Статии в Брой 133

Санбернар-властелинът на планината Оценка на работните качества на съвременната немска овчарка Dr.John храна за шампиони Шотландска овчарка Стопаните на 6 кучета отиват на съд Кучетата и студа Средноазиатска овчарка-развъдник

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти