Център за обучение на кучета К-9

Dr.John-храна за кучета

Белгийска овчарка

Кане Корсо

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Хранене на котките

Ако храните котката си правилно, тя няма да има проблеми със здравето и ще може да доживее щастливо до спокойни старини. Храната, и най-вече правилното количество на белтъчини в нея осигурява здраве на котешкия организъм.

 

Белтъчините са необходими за котката, тъй като й осигуряват така наречения анаболизъм. Това означава, че в тялото на котката се осъществява процесът на растеж на нови тъкани и на обновяване на старите.

Недостигът на белтъчини в храната води до катаболизъм - негативен баланс, който предизвиква разрушителни процеси в органите на котката.

Котките имат нужда от храна с протеини и е грешка да ги храните предимно с хляб, натопен в бульон или мляко. Наистина, любимецът ви може да си набавя енергия и от такава храна, но тя не е достатъчна, за да осигури строителен материал за развитието и поддръжката на мускулите и тъканите му.

Ако котката не се храни с продукти, които съдържат достатъчно количество белтъчини, това намалява продължителността на живота й. Поддържането на стабилна мускулна маса осигурява перфектно здраве и имунитет на котката. За да бъде мъркащият ви любимец в добро здраве, не трябва да го лишавате от достатъчно количество белтъчини.

 

Според лабораторни изследвания за поддържане на анаболизъм котката има нужда от 1. 5 г протеини на килограм живо тегло. Но за запазване на мускулната маса в перфектно състояние котката има нужда от почти четири пъти повече протеини.

Специалисти съветват когато храните любимеца си, да осигурявате поне 30 процента белтъчини в храната му. Те могат да бъдат осигурени, като давате на котката си пилешко, заешко, пуешко, агнешко, телешко месо. Свинското месо не е сред препоръчителните за писаните, тъй като натоварва организма им по време на преработката му.

За да се храни котката ви балансирано, може да се ориентирате към качествени сухи храни и консерви. Консервите не са много подходящи защото в тях почти няма витамини.Повечето сухи храни не са достатъчно качествени,защото съдържат много глутен и зърнени продукти.

Най-добрите марки са Grain Free формулите на канадските марки NUTRAM или Akana.В тези храни няма глутен,който не е полезен за котката,няма зърнени храни.Котката е хищник и тя се нуждае от диета с високо съдържание на качествено месо.Нутрам предлага няколко рецепти без зърно за котките,които съдържат всичко необходимо за домашната котка.В тези формули има ниско съдържание на захар(нисък гликемичен индекс),което е много здравословно и полезно за котката.

Статии в Брой 125

Женска акула изяде мъжка Работни качества на кучето -обучение,селекция,хранене. Конните бази Хранене на котките Леопон-хибрид между лъв и леопард Гълъбите Мини зайчета Кои храни трябва да избягваме за кучето?

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти