Център за обучение на кучета К-9

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Немската овчарка 22

 3 април 1889 г. се счита за рождения ден на немската овчарка. на този ден Макс фон Щефаниц, на една от първите изложби на кучета придоби куче на име Хектор Линкерхайн, който стана първата регистрирана немска овчарка и е победител на първата изложба за породата. Макс фон Щефаниц е учредител на съюз за породата и е започнал водене на племенна книга.

Немските овчарки имат внушителен вид, стегната стойка и силно развита мускулатура. На размери мъжките достигат до 65 см на височина и до 40 кг на тегло, а при женските – до 60 см на височина и до 32 кг. Възможно е да срещнете и доста по -големи  екземпляри с тегло до 60 кг, особено при мъжките.

Dr.John-английско качество на 140 години!

Захапката на кучето Немска овчарка е ножицовидна и челюстите, съответно са здрави и доста силни. Ушите на четириногите пазачи са разположени високо на главата, заострени са в краищата и обикновено стърчат нагоре. Крайниците и опашката са пухкави, а цялостната косместа покривка е грубовата и гъста, косъмът е средно дълъг и прилепнал към тялото.

Цветът на окраската най-често е черен и златисто-кафяв, като има видове и в сива, сиво-черна или светло жълта окраска.

Немските овчарки имат изключително силно развито обоняние и именно за това са неизменни помощници на пазителите на реда, също и на спасителните отряди.

CHAMP храна за работни породи

Нервната система на кучетата от известната порода е от сангвиничен тип, което ги прави силни и уравновесени. Търпеливи и издръжливи на почти всякакви условия, Немските овчарки лесно се поддават на дресировка, като ще забележите колко са дисциплинирани. Бързо се привързват към стопанина си и цялото му семейство, а особено добре се държат с малките деца.

Център за обучение на кучета К-9

Изпитват недоверие към непознатите хора и когато усетят заплаха, винаги са готови да се отбраняват и да защитават стопанина си, дори с цената на собствения си живот. Смели и верни, тези кучета наистина обединяват в себе си най-доброто от всички породи и бързо се превръщат в един чудесен приятел на цялото семейство.

Статии в Брой 154

Внимание-самозвани треньори! Източно-европейска овчарка Френски булдог 77 Немската овчарка 22 Обучение на кучета 3

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти

Доктор Джон храна за кучета