Център за обучение на кучета К-9

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Защитни спортове с кучета

Не всеки знае ,че освен спортни дисциплина за хората има много дисциплини и за кучета. Всяка година се провеждат  световни шампионати ,квалификации,национални първенстваи др.Тук за разлика от изложбите за кучета се награждава човека(състезателя или треньора)и кучето-заедно.Състезател и куче работят в тандем-те тренират заедно и се състезават в отбор-както при конния спорт.

Доктор Джон храна за кучета

Спортовете за кучета се делят на дисциплини свързани със защитна работа и такива ,които са само за подвижност,послушание или бързина.

Сега ,ще обърнем внимание на защитните спортове-Белгийски ринг,глобалринг,мондиоринг,френски ринг,ИПО или IGP.

Белгийски ринг е най-старата дисциплина-от тук започват всички останали спортни  защитни дисциплини за кучета.

Най-трудната дисциплина,защото най-ниската категория е с равен брой дисциплини ,както най-високата.Т.е кучетата за да започнат участие трябва да са подготвени за всичките дисциплини,което довежда до късен старт на участие на кучетата около 3-4 годишна възраст.

При мондиоринг и глобалринг кучето започва от най-ниско ниво ,което е с много по-малко дисциплини от най-високата категория.В мондио и глобал кучетата могат да започнат  да се състезават в Категория-1 след 12 месечна възраст ,ако са подготвени.

CHAMP храна за професионалисти

Във всички ринг спортове има нива на развитието на кучета-категория-1,2 и 3 е най-високата.В белг.ринг е обратното най-високата е кат-1.

Всяка дисциплина става все по-сложна и трудна при преминаване в по-горна категория.Например защита на собственика в кат-1 се изпълнява само от един фигурант с малка сложност и преминава към двама фигуранти с много голяма сложност в по-горните категории.

Ринг спортовете са най-трудните кучешки спортни дисциплини -те включват освен защита и атака,още скокове,послушание,откриване на предмети,апортировка.

Тези дисциплини се изпозват за селекция и развитие на работните качества на породите.Благодарение на белгийски ринг и NVBK федерацията ,която администрира дисциплината днес имаме перфектни и комплексни кучета за работа в армията,полицията и всички останали киноложки структури.

Друга популярна дисциплина е IGP или IPO ,която събира много участници на световните първенства всяка година.Тук има послушание,следа и защита.

На всяко състезание има индивидуално класиране ,както и отборно.

 Мондиоринг,глобалринг,IGP се провеждат в цял свят,докато белгийски ринг се провежда само в Белгия.

България има много успехи в Глобалринг- Алекс Илиев с Poly von de Hadehow-Световна титла 2016година!

                                                             Алекс с Roky -два пъти вицесветовни шампиони 2016 и 2017 година! Купата на Германия и др.

През 2021 се надяваме България да има за първи път участници в мондиоринг !

Статии в Брой164

Бурбул-африканският мастиф Защитни спортове с кучета Кучешка храна -онлайн доставка! Champ dog food Германското овчарско куче-хранене

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти

Доктор Джон храна за кучета