Център за обучение на кучета К-9

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Бойни породи кучета

Бурбул-африканският мастиф

 

 

 

 
 

Историята на този южноафрикански мастиф започва много отдавна.През 1652г.Ян Ван Риебек пристига в Капщат със семейството си,той води със себе си и своето куче ,един средновековен буленбайсер,който да го защитава в тази дива страна.Пристигащите от различни краища на Европа също водят своите кучета,големи молосоидни кучета,които да им служат за защита.От тези животни и от техните кръстоски води началото си съвременния бурбул.

CHAMP храна за професионалисти

Съвременният южноафрикански бурбул е куче с големи размери, истински молос, притежаващ мощен скелет и прекрасна мускулатура. При това у бурбула отсъстват характерните за мастифообразните породи рохкавост, тромавост и флегматичност.


В продължение на векове той е бил отглеждан да пази имота и стопаните си от диви зверове и от хора.В бурбула ценели само работните качества-да защитава,да бъде здрав и силен.
Всичко вървяло добре докато не започнала да се развива урбанизацията в Южна Африка.Породата започнала да изчезва.

Доктор Джон храна за кучета


В градовете не били нужни такива огромни и свирепи кучета.
Чак през 80-те години на 20-и век започнали да възраждат почти изчезналата порода.Появила се Южноафриканска асоциациа за породата.
За бурбула не съществува само един стопанин,той се подчинява на цялото семейство.Много е добър с децата и може да предусеща опасностите.

Южноафриканският бурбул притежава прекрасно здраве и отличен имунитет, изработен през годините в борбата за оцеляване. Даже змийската отрова понасят много по-лесно, отколкото другите животни. Великолепното приспособяване към всякакви климатични условия им позволява да се чувстват много добре в апартамент или в къща. Но най-главното е, че стопанинът на бурбула може да разчита на него във всяка една ситуация.

Център за обучение на кучета К-9


Типичния бурбул изглежда като старотипен мастиф.Той е много едър и мускулест.На пръв поглед изглежда тромав,но когато се наложи реагира много бързо.Главата е с много добре развити челюсти и мускули.
Височината на бурбула е над 66см,някои екземпляри достигат до 90 см.
Теглото е от 40кг може да достигне до 90кг.

Статии в Брой164

Бурбул-африканският мастиф Защитни спортове с кучета Кучешка храна -онлайн доставка! Champ dog food Германското овчарско куче-хранене

Хотел за кучета К-9

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти

Доктор Джон храна за кучета

Училище за шампиони

K-9 Pet Food Ltd