Център за обучение на кучета К-9

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Животни чупят камери

Амурски тигри и мечки вандали чупят камери в национален парк

Амурски тигри и мечки вандали чупят камери в национален парк

Млад амурски тигър от националния парк “Земя на леопарда” разби камера от система за мониторинг на животните, която бе закрепена високо на дърво в парка. Освен това животното не се поколеба да отнесе частите на разбитата камера някъде със себе си.

“Младият тигър буквално свали камерата от дървото, като се покатери преди това, за да я стигне, разби я на парчета. След това, точно сякаш за да не оставя следи, я отнесе в неизвестна посока”, разказа говорителката на парка Мария Окулова.

Главни “вандали” сред обитателите на парка са мечките и тигрите. Все пак те могат да бъдат оправдани, тъй като не винаги свалянето на камерите е признак на агресивно поведение. Често те просто проявяват любопитство и не остават само на етапа визуален оглед. Понякога искат да я опитат на вкус, понякога да си поиграят с нея. Това обяснява старши научният сътрудник в парка Дина Матюхина. За година животни и хора са унищожили 30 такива камери. Това представлява 10% от поставените в парка за наблюдение на дивите животни и най-вече на амурските тигри и далекоизточните леопарди. Не са малко обаче и хората, които чупят камери. Бракониерите рядко искат да оставят следи след себе си.

Националният парк “Земя на леопардите” е създаден през 2012 г. за опазване на далекоизточните леопарди. Той е разположен на площ от 280 000 хектара в югозападната част на Приморие. Сега в него живеят 70 леопарда и 30 тигъра.

Източник: bgnes.com

Статии в Брой123

Овчарите в Румъния протестират Бронежилетки за кучета Кое ,ще е новото куче на Мики Рурк? Глобалринг спорт за кучета командоси-интервю с Александър Илиев Коледна промоция на канадските храни NUTRAM 2015г-2 Коледна промоция на Др.Джон 2015г.-2 Какво трябва да знаем когато купуваме храна? Котките-любопитно! Животни чупят камери ПитБул уби гаджето на момиче

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти

Доктор Джон храна за кучета