Център за обучение на кучета К-9

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Произход на средноазиатската овчарка

Средноазиатската легенда

 


Породата средноазиатска овчарка носи име ,което не и подхожда напълно. Какво е това Средна Азия?

Това е огромна територия по-голяма от Европа,това е конгломерат от народи с различна история,култура и религия. Това са вечни снегове и ледници на върховете,степи,пустини и полупустинни райони. Средноазиатската овчарка е широко разпространена по континента-тях можеш да ги срещнеш от източния бряг на Каспийско море до северо-западните райони на Индия и Китай.

 

Овчарките на Средна Азия принадлежат към много древен тип домашни кучета.

В северо-западните щати на Индия и Пакистан се срещали като тежки така и леки овчарки,предимно късокосмести,често петнисти или тигрови. На северо-запад в Китай почти няма кучета защото след революцията те били избити.

Афганистанските кучета почти не се отличават от тези в бившите републики на СССР ,но там има разновидност която е известна като „арийски молос“ въведен изключително за борби с кучета.Характерно за "арийския молос" е че е имал невероятна техника на боя.Имал е техника ,която не се среща сред кучетата по света.Той е изкормвал кучетата буквално за секунди.Основната цел на тази разновидност е бил стомахът.

 Нутрам-най-добрата храна

Кучетата в Иран и Ирак са обикновено сухи,високи с дълги крайници,приличащи на турските карабаши и кангали.Те са имали техника за захапване за врата.Много често са държали и преден крайник.

 

В Русия туркменските и киргизките овчарки винаги били редки и малко известни въпреки,че опитите за използването им за служебни цели се провеждали и до революцията.

През 20-те години киргизките и туркменските овчарки развъждали някои питомници в Русия,където ги използвали като стражеви и за разузнаване.

 

В Узбекистан,Казахстан,Бурятия и Тува са се развили много специфични типове овчарско-стражеви кучета. Бурятските и тувинските кучета са в родство с овчарките от Монголия,завършвайки кръга на кръвното родство на азиатските овчарки.

 

Общ вид:
Средноазиатска овчарка - куче с хармонично телосложение, едър ръст, умерено разтегнат формат.
Тип телосложение - груб, с добре развита, обемна, без да е релефна мускулатура, способстващ малка уязвимост на кучетата при схватка с хищници. Половият диморфизъм е изразен, мъжките са по-масивни и мъжествени от женските.Мъжките са обикновенно два пъти по-големи от женските.
Окончателното формиране настъпва към 3 годишан възраст.

 

 

Това е порода ,която е хранена много оскъдно и е развила способности за икономия на енергията.Това е единствената порода,която в изправено състояние не изразходва никаква енергия.Азиатеца има способността да се отпуска, да просяда и да запазва енергията си за ситуация,която би възникнала в следващ момент.

Съвременните азиатци обаче не са с тази чиста кръв и някои от тях са кръстосвани с други породи кучета.

 

Размер:

височина мин:65см за мъжки и мин:60дсм за женски

Обикновено един добре развит мъжкар е около 80 см висок и тежи от 55 до 80 килограма

Дължината на предните крайници до лактите представлява 50-52% от височината в холката. Предпочита се по-едър ръст при пропорционално телосложение.

Поведение:
Уверено, уравновесено-спокойно, гордо и независимо. Характерно недоверчиво, никога недружелюбно към стопанина си. Много смело куче, притежаващо висока работоспособност, издръжливост, вроден инстинкт за охрана на своите територия и стопанин. Характерно безстрашно в битките с големи хищници.

 

Глава:

Масивна, пропорционална на общото телосложение, дълбока в черепната област, по форма при поглед отгоре се приближава до правоъгълник.
Черепна област:
Плоско чело, черепната област е плоска, дълга, при поглед отгоре има форма на парвоъгълник. Задтилният издатък е добре развит, но малко забележим заради силно развититата, обемна мускулатура. Надочните дъги са развити.
Стоп: Прехода от челото към муцуната (стопа) е плавен, умерено изразен, но заради развитите надочни дъги създава впечатление на по-рязък.

Новите формули на Нутрам са вече в България! The best food in the world! 100% Месо и продукти годни за консумация от хората!Без зърно и глутен! 0%картофи!0%пшеница,0%царевица,0%соя,0%глутен! 100% натурални продукти!Нисък гликемичен индекс! НАВИГАЦИЯ НАЧАЛНА СТРАНИЦА NUTRAM GRAIN FREE ЗА КОТКИ NUTRAM GRAIN FREE ЗА МИНИ ПОРОДИ КУЧЕТА NUTRAM GRAIN FREE ЗА СРЕДНИ И ЕДРИ ПОРОДИ NUTRAM ЗА ЕДРИ ПОРОДИ

The best food in the world! 100% Месо и продукти годни за консумация от хората!Без зърно и глутен! 0%картофи!0%пшеница,0%царевица,0%соя,0%глутен! 100% натурални продукти!Нисък гликемичен индекс!

Статии в Брой117

Списание ПетШоу се завръща! Защо трябва да обучаваме кучето си? Произход на средноазиатската овчарка Хранене на кученца от едри породи. Невероятния италианец! Цветовете на пит-бул териера Мопсът -мастиф в малки размери. Забранени храни за кучето! Предотвратени са борби с кучета в Пазарджик. Не купувайте храна от чуждестранни онлайн магазини!

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти

Доктор Джон храна за кучета