Център за обучение на кучета К-9

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Невероятния италианец!

Кане Корсо-фамозния италианец!

Порода История

Италианското куче Corso е също така известно като италиански Mastif или първоначалнато си име Corso Italiano.  Corso идва от латински думата "cohors", което означава "Разбира се, преследване" или "охрана, защита".

 

 

 

Тази порода се доказа като куче пазач за дома, земята и добитъка, и все още изпълнява тези задължения днес.

Поради много различни обстоятелства породата била заплашена от изчезване , докато някои ентусиасти решили  да я спасят. За щастие днес породата се развива добре.Предполага се ,че са използване немски боксер,дого аржентино,неаполитански мастиф за спасяването на породата.

Популярността му се увеличава с невероятни темпове. Италианската Corso е ненадминат настойник и куче-пазач, но също така и посветен на неговия собственик, нежен към децата и техните семейства. Тези кучета са  по-скоро сдържани и нелюбопитни, в отношението си  към непознати.Поддават се много добре на обучение.

 

Официалното признание на Corso като чиста порода в FCI е презноември 1996 г. в FCI-група 2. В Австралия Corso Кейн е регистриран като 52-та чиста порода в група 6 от декември 2003.

Кане Корсо е интелигентна порода, която лесно се поддава на обучение - послушание, защита и работа на сигурност. Те са били използвани като полицейски кучета, а някои могат да бъдат използвани за овчарски кучета в животновъдството.  

Те са отлични с деца и други животни, след правилна социализация и обучение.

Кучетата от тази порода се нуждаят от редовно обучение в специализирани центрове за да покажат пълните си възможности и качества.

 
 

Статии в Брой117

Списание ПетШоу се завръща! Защо трябва да обучаваме кучето си? Произход на средноазиатската овчарка Хранене на кученца от едри породи. Невероятния италианец! Цветовете на пит-бул териера Мопсът -мастиф в малки размери. Забранени храни за кучето! Предотвратени са борби с кучета в Пазарджик. Не купувайте храна от чуждестранни онлайн магазини!

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти

Доктор Джон храна за кучета