Център за обучение на кучета К-9

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Бойни породи кучета

Грижа за козината

Кучетата сменят косъма два пъти в годината.Това е сезонно линеене.Но има и всекидневна смяна на косъма -това са космите ,които падат всеки ден и се заменят от нови .При хората също косата се възстановява постоянно.

Космената покривка се възстановява добре когато има качествено хранене.

Много е важно да се знае ,че добър резултат се получава само ,когато има баланс между качествени съставки-протеин,въглехидрати мазнини и витамини!

Правени са клинични опити с кучета на ,които се дават високи нива на биотин и омега мастни киселини и другата група е хранена със специална храна за тази цел-Доктор Джон Титаниум-съдържа масло от сьомга високи нива на биотин и глюкозамин.

Кучетата хранени с високите нива на биотин са били в по-лошо състояние на космената покривка от тези хранени с Титаниум.

Това се дължи на перфектния баланс в храната ,който е постигнат от канадските специалисти ,защото биотина сам по-себе си без качествен протеин и мазнина не е достатъчно ефективен.

Много е важно да се знае ,че кучетата болни от кожни заболявания трудно могат да се излекуват ,ако вътрешно с храната не приемат необходимите съставки.

Биотинът е изключително важен за поддържането на състоянието на кожата и космената покривка. Включен е в обмяната на мазнините и протеина. Също така стабилизира нивото на кръвната захар. Ежедневната употреба на биотин таблетки поддържа здрава кожа, лъскава козина, силни нокти и също така и добра пигментация.

 

Всички болести по кожата и козината показват,че кучето и котката имат липса на биотин(витамин H)ниски нива на протеин и качествени мазнини и други важни витамини и минерали.

 

 

Друг продукт ,който подобрява здравината и качеството на космената покривка е маслото от сьомга на холандската фирма Чамп.

 
 
За поръчки на 0889 531171

 

Статии в Брой 171

Възпитание и хранене на средноазиатската овчарка Куче милионер Грижа за козината Промоция-Доктор Джон Кокер шпаньол Училище за шампиони КГБ териер Караман Басет-късокракия красавец 2 Черен петък-храна за кучета Хотел за кучета 2

Хотел за кучета К-9

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти

Доктор Джон храна за кучета

Училище за шампиони

K-9 Pet Food Ltd