Център за обучение на кучета К-9

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Продължителност на живота

Продължителност на живота при кучетата

 

 

Колко години живеят кучетата? Кога започват да стареят и какви грижи изискват? Трябва да се замислите за тези въпроси,когато си взимате кученце.

Съществува поговорка,че малкото куче до старост е кученце.Тя е справедлива,защото кучетата от малките породи запазват младостта си по-дълго и живеят повече.

Немската овчарка

Стопаните на кучета определят младостта,зрелостта и старостта на кучето,приравнявайки една година кучешки живот към седем човешки.Това не е най-правилния коефициент,защото кучето на възраст до една година може да даде потомство,а седемгодишните деца- не.

Пит-Бул териер

Половата зрелост при кучетата настъпва на 6-12 месечна възраст!

В зависимист от породите и размера на кучетата продължителността на живота им е различна.

Гигантските породи-немски дог,санбернар,английски мастиф живеят по-6-10години.

Ротвайлер

Почти 40% от малките породи живеят с 10 год.повече и само 13% от големите кучета могат да живеят толкова дълго.Средно 23 кг куче ще живее 10-12 год, а куче гигантска порода 6-8 год. Има кучета ,които достигат до 20 годишна възраст.

Средноазиатска овчарка

Продължителността на живот непряко зависи и от неговото здраве.Кучетата,както и хората страдат от много заболявания,които намаляват продължителността на живота с няколко години.При някой породи има висок процент на заболеваемост от рак.
Рака е най-разпространената причина за смърт и при възрастните кучета,почти 42% от кучетата умират от различни форми на рак.ГМО храните също довеждат до рак.ГМО се съдържа в бразилските,американските и канадските храни! При тези марки всичко е 100% ГМО.

 

Много кучета умират от незнание на собствениците и неправилно хранене.

Даването на колбаси и домашни отпадъци води до приемането на голями количества сол,което е много вредно за кучето,особено ако е малка порода.

Храненето с кокали също съкращава живота,защото те предизвикват разкъсвания и гастрити и язви на кучетата.

Много често смъртта и заболяванието се дължи на липса на витамини и микроелементи и неправилен баланс в храните на кучетата.

Изследванията на английския научен институт съвместно с Др.Джон Пет Фууд показват ,че храненето с високи нива на протеин води до болести и по-къс живот.Именно затова храните на Доктор Джон са с ниски нива на протеин(най-високото ниво е 26% и 28% за пъпи).

Статии в Брой 168

Обучение на кучета-какво очакваме след курс? Избор на куче и порода Продължителност на живота Коне и хора Хибриди

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти

Доктор Джон храна за кучета