Център за обучение на кучета К-9

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Бойни породи кучета

Обучение на кучета-какво очакваме след курс?

Какво очакват хората от едно обучено куче?

Какво очакват от треньора ?

CHAMP храна за професионалисти

Посещавайки тренировъчен център хората имат някакви очаквания от курса в ,който ще уастват с кучето си.Някои от тях има прекалено оптимистични очаквания ,като си мислят ,че кучето ще стане като компютър само за месец тренировки.

Скоро имах клиент ,който ми каза ,че един месец за кучето бил много и то трябва за този период да научи много-все едно кучето живее в друга реалност! Един месец за кучето е ,като един месец за хората и едва ли кучето може да научи повече от човек за този период.Ние тренираме състезателните кучета  6-8 години постоянни тренировки,а някой очаква за един месец кучето му да е шампион в дресировката!

Доктор Джон храна за кучета

Проблема е в това ,че хората не разбират ,че обучението е не само за кучето ,а и за самия собственик.

Ако собственика не се научи да работи правилно с кучето си резултата едва ли  ,ще бъде отличен.Това обаче е много трудно за постигане,защото има хора всякакви и някои от тях се учат трудно.

В дресировката има принципи ,които трябва да се спазват при работа с кучето в противен случай резултата няма да бъде добър.Повечето хора пренебрегват важни принципи ,като си мислят ,че не са толкова важни и след 2-3 седмици неправилна работа кучето започва да се влошава в послушанието.

Ротвайлер

В моята школа аз имам курсове на пълен пансион и такива ,които са почасови.Всеки има възможност за избор на курс.Някои хора не вярват в методите на обучение и не се доверяват да оставят кучето си на пансион.За клиентите ,които искат кучето да бъде с тях постоянно е подходящ почасовия курс.

Курса с пансион е подходящ за неуверените кучета ,защото по-този начин те добиват увереност в себе си и не са толкова зависими от човека до тях,който в повечето случаи им вкарва неправилна енергия.Т.е това е един вид казарма за кучето,което след подобен курс изглежда доста възмъжало и уверено в силите си.

Център за обучение на кучета К-9

Ще продължим темата в следващия брой.

Немската овчарка

Александър Илиев главен треньор в К-9 Център.

Алекс Илиев е Световен шампион 2016 година по-глобалринг спорт с Poly von de Haidehow и два пъти вице -световен с Roky de Hade Wachter.Тази година подготвя Негра от Дачевски за световното по- мондиоринг в Румъния.

 

 

Статии в Брой 168

Обучение на кучета-какво очакваме след курс? Избор на куче и порода Продължителност на живота Коне и хора Хибриди

Хотел за кучета К-9

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти

Доктор Джон храна за кучета

Училище за шампиони

K-9 Pet Food Ltd