Център за обучение на кучета К-9

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Боксер

Първоначално немският боксер произлиза от изчезналите породи за   борби с  бикове и мечки. Европейските принцове през Средновековието са отглеждали тези кучета специално за лов на мечки и диви свине. Широката, преобърната уста и обърнатият нос направиха възможно кучето да продължи да диша лесно, докато се държи за плячката. След разпадането на княжествата и изобретяването на огнестрелни оръжия, ловните кучета бавно излизат от мода. Само няколко частни лица отглеждали буленбайсер като куче пазач и защитник. За съжаление германците също използваха кучето в кървави  битки срещу бикове или други кучета. Около 1850 г. първите животновъди започват да кръстосват Брабант Буленбайсер с английски булдог и се появява немският боксьор. Сега основаният немски клуб за породата е специализиран в отглеждането на кучета с приятелски характер. В международен план FCI причислява боксера към група 2, раздел 2.1 „Кучета, подобни на дога“.

CHAMP храна за професионалист

 Немският боксер е балансирано и общително куче, което се учи бързо. Той има подчертан игрови инстинкт и силно желание за движение, което не губи дори в напреднала възраст. Със своя приятелски характер той е идеален като спътник за деца. Кучето първоначално е подозрително към непознати, но никога не е агресивно или злобно. Въпреки това той е добър пазач, който съвестно защитава семейството и територията си. Умният боксер не се разсейва лесно и остава фиксиран, когато му бъде дадена задача. Ако обаче една заповед няма смисъл за него, кучето ще бъде упорито и предпочита да направи своето. Комбинацията от инат и темперамент в никакъв случай не го прави начинаещо куче. С подходящото възпитание и социализация той ще бъде чудесен и лоялен спътник за ежедневието.

Преди да си вземете немски боксер, трябва да сте много сигурни, че породата ви подхожда. В края на краищата ще се обвържете с животното през следващите 10 до 12 години и искате да му предложите подходящ за него живот. Всеки, който е готов да инвестира много време за усвояването и заетостта на кучето, вече е на прав път.

Масло от сьомга

Немският боксер е много късно узряваща порода и се счита за напълно отгледан едва на тригодишна възраст. Така че отнема малко повече време и не бива да го претоварвате. Като кученце той се нуждае от добра социализация, тъй като малките боксери са склонни да "боксират" други кучета, за да ги насърчат да играят. За съжаление, много кучета не разбират това и се чувстват нападнати. Най-добрият начин за решаване на този комуникационен проблем е да позволите на кученцето да се свърже с други кучета рано в училище за кучета. Когато отглеждате кученце от Германия, винаги трябва да сте позитивно настроени и никога да не оказвате прекалено голям натиск. Боксерът може да бъде истинска упорита глава, поради което ще постигнете целта си само с упоритост и търпение.

След навършване на четвъртия месец е хубаво да го изпратите в школа за убочение,където ще обучат и вас заедно с кучето.

Център за обучение на кучета К-9

Немският боксер е активно и игриво куче, което се нуждае от много активност. Предлага се както за дълги разходки, така и за туризъм, джогинг или колоездене. Освен това той е много щастлив от всякакъв вид игра и е особено ентусиазиран от игрите с топка и хапалка. Контактът с други кучета, с които може да изпуска пара, е особено важен. Поради разположението си той е идеално подходящ и за пазач, спътник и спортно куче. Ако искате да повишите обучението на кучето си на професионално ниво, можете да обучите боксера като признато служебно куче като спасително куче. Освен достатъчно физическа активност, немският боксер се нуждае и от подходящо ниво на умствено натоварване. С малко креативност и подходящите ресурси можете да задоволите кучето си без много усилия.

Немската овчарка

Ротвайлер

Пейнтбол-Благоевград

Статии в Брой 166

Тоса Ину Боксер Школа за трениране на кучета К-9 Коне Хибридни котки Гълъбите 76 Забранени храни 88

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти

Доктор Джон храна за кучета