Център за обучение на кучета К-9

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Бойни породи кучета

Овчарката от Германия

История на немското овчарско куче

Немската овчарка е една от най-старите породи кучета в Германия. Още през 7 век хората в германската област са развъждали овчарски кучета от различни видове. В допълнение към добрите пастирскии качества, животните също трябва да могат да се концентрират да бъдат здрави и послушни. Еднаквият външен вид на породата беше по-скоро на заден план. Развъждането на немското овчарско куче, каквото го познаваме днес, започва едва през 1871 г. Пруският майстор на придворната езда Макс фон Стефаниц си поставя за цел да отглежда оригиналното немско овчарско куче в многостранно работещо куче.

CHAMP храна за професионалисти

Още през април 1899 г. някои ентусиасти основават първата асоциация за немски овчарки. Огромната готовност на кучето да се представи бързо го превърна в популярно работещо куче в армията и полицията. През Първата световна война германците разполагат над 30 000, а през Втората световна война дори над 200 000 овчарски кучета на фронта . В Третия райх националсоциалистите използваха немската овчарка като символ на „немските” добродетели. Поради тази причина други страни наричат ​​кучето „елзаско“, за да се избегне непопулярният термин „немски“. Немската овчарка днес почти не е свикнала да пасе говеда. Той е най-широко използваното служебно куче в целия святи можете да го намерите главно в полицията или военните и като пазач в частни домакинства. В международен план немската овчарка е класифицирана в пасищните кучета FCI Group 1.

Немската овчарка

Характерни черти и характеристики

Немската овчарка е уверено и умно куче, което е лоялно и привързано към семейството си. Той впечатлява с високо ниво на готовност за работа и има изразена „воля за удоволствие“. Породата също много обича децата и е безопасна за други домашни любимци. Кучето се държи неутрално към непознати, но се намесва, ако ги разглежда като заплаха. Характерът на немската овчарка също варира в зависимост от целта, за която е отгледана.

Подхожда ли ми немската овчарка?

Преди да купите немска овчарка, трябва да разберете, че породата е отглеждана предимно като работещо куче. С подходящото натоварване и образование немската овчарка също може да се превърне в добро семейно куче. Тъй като характерът също отчасти зависи от породата, трябва да намерите подходящия животновъд за вашите нужди . Също така поради честата деформация на ставите при някои представители на породата е важно да се намери животновъд, който да се грижи за здравето на своите кученца и който отглежда кучета с изправени гърбове.

Център за обучение на кучета К-9

Когато купувате от животновъд, имате избор между различни цветове на козината. Стандартът на породата позволява черно с червеникавокафяво, кафяво, жълто до светло сиво маркиране, както и черно и сиво монохромно или сиво с по-тъмно замъгляване, черно седло и маска. Разбира се, не трябва просто да правите избора на вашето кученце в зависимост от цвета. Има и немски овчари, които са в нужда и сега чакат в приют за животни нов собственик. С достатъчно кучешки опит и чувствително отношение дори животно от приюта за животни може да се превърне в прекрасен партньор за цял живот.

Как да отглеждам немско овчарско куче?

 

Възпитание и развитие на кученцето

Немското овчарско куче участва с голямо желание във всяка форма на сътрудничество, но има силно чувство за себе си. Така че възпитанието не е особено трудно, но е абсолютно необходимо. За да популяризирате неговия добродушен характер, трябва да тренирате кучето с много съпричастност и търпение от самото начало. С достатъчно последователност  и положително подсилване бързо ще постигнете успех и кучето ще се превърне в послушен спътник. Когато работите с немската овчарка, винаги трябва да сте фокусирани върху това, което правите, за да можете да му давате ясни инструкции. Ако искате да обучите немската си овчарка да бъде куче за защита, трябва да се възползвате от предложението на училище за кучета.

Има вродени качества на породата ,които се предават наследствено,при неправилна работа тези качества не се проявяват и кучето не се развива правилно.Посетете Център за обучение на кучета К-9(школата се намира край Благоевград) -там ,ще ви помогнат да развиете и обучите кучето по-най-добрия начин.

Център за обучение на кучета К-9

Колко активност се нуждае от немската овчарка?

Като цяло всеки вид кучешки спорт е подходящ за немската овчарка. Активен спорт като аджилити е идеалното използване за психическа, както и физическа годност на кучето. Обаче определено трябва да направите рентгенова снимка на кучето  си, преди да я използвате за състезателен спорт, за да го проверите за ставни заболявания като дисплазия на тазобедрената става. Дори със здраво куче не бива да прекалявате с физически взискателните задачи, особено когато са кученца. Защитният кучешки спорт предлага идеалното използване за немската овчарка. Четириногите приятели също показват много радост във всички задачи, където могат да използват ума и сетивата си. Овчарите, които не са свикнали правилно със задачата, търсят задача за себе си, която не винаги отговаря на очакванията на техните двукраки приятели.

Здраве и грижи

Поддържането на късокосместата немска овчарка не отнема особено много време. Дългокосместите екземпляри обаче трябва да се четкат редовно и да се отстраняват от листа, клонки и други замърсявания след всяка разходка. Що се отнася до храненето, породата може да бъде малко чувствителна. Тя не понася много добре бързите промени в диетата и често трябва да се бори с храносмилателни проблеми. Последователното хранене със здравословна храна за домашни любимци може да има положителен ефект върху храносмилането. Неправилната диета също може да повлияе отрицателно на здравето на костите и ставите на кучето. Тъй като овчарското куче има тенденция към дисплазия на тазобедрената става поради размножаването си с наклонен гръб, е важно да не го подчертавате прекалено много в млада възраст.Подходящи марки храни за породата са тези ,които щадят ставите и предлагат бавно израстване-Dr.John,CHAMP,Precept Plus,ANF и др.

Статии в Брой 165

Хранене при спортните кучета Немско овчарско куче Овчарката от Германия Ховаварт Champ dog food K-9 Малко за средноазиатеца

Хотел за кучета К-9

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти

Доктор Джон храна за кучета

Училище за шампиони