Център за обучение на кучета К-9

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Бойни породи кучета

Немско овчарско куче

Много стотици хиляди членове принадлежат към асоциациите на Световния съюз на овчарските кучета в 78 държави. Понастоящем само в Германия има около 250 000 чистокръвни немски овчарки със SV документи. Всяка година в немската родословна книга се вписват около 10 000 кученца. 

В профил

"Немското овчарско куче е средно голямо, леко удължено, силно и добре замускулено, костите са сухи, а цялостната структура е твърда. Има здрави, здрави и цялостни зъбни редици с 42 зъба (ножична захапка). Острите изправени уши са мобилни и могат да издават шум от кучето, за да бъде поставено съответно, което наред с другото определя качеството му като пазач. "

Немската овчарка

Изисквания за разплод

Развъждането е отговорна и красива задача, при която целенасочено можете да допринесете за по-нататъшното развитие на породата кучета. Развъждането на овчарски кучета изисква идеализъм и любов към животните, преди всичко богат опит, ясни цели и опит.  В допълнение към обучението на разплодните животни и представянето им на развъдни изложби, по-специално малките кученца трябва да бъдат постоянно гледани и обгрижвани. 

CHAMP храна за професионалисти

Трябва да се има предвид и финансовата страна на развъждането. Те включват например разходите за съоръжението, фуража, ветеринарния лекар и всички онези разходи, които са свързани с одобрението на кучето за разплод - т.е. обучение, HD, ED и ДНК процедури, изпити, развъдни изложби, лицензиране, пътуване на племето куче и таксата за племе

Планирането води до целта: правилният избор на партньор

Предпоставката за успешно отглеждане е качеството на животните родители и техните предци. Изборът на подходящ мъжки за кучката зависи от достойнствата (а също и от грешките) на партньора за разплод. Допълнителни критерии: степен на взаимовръзка, тип, линия, тип козина, качество на всяко съществуващо потомство и, накрая, готовност за чифтосване на кучето. Препоръчително е да се консултирате с опитни животновъди и надзиратели на породата на Асоциацията за немски овчари (SV) eV.  

Осигуряване на качеството на породата

Ако две кучета са събрани заедно с цел разплод, кучката винаги отива при мъжкия. Таксата за гвоздеи се договаря писмено със собственика предварително. Важно: Кучката трябва да е на възраст поне 20 месеца, преди да се чифтосва за първи път. SV е определила честотата на актовете на чифтосване на мъжки в регламентите си за разплод. Мъжките могат да се чифтосват до 90 пъти, от които максимум 60 в Германия. Тези устави на SV служат за качеството на породата. Без адекватна почивка между чифтосването, степента на оплождане се влошава. 

Важен принцип за всеки развъдчик: Той трябва да се увери, че кученцата, от които по-късно се отказва, са с по-добро качество от родителите си. Това твърди философията на развъждането на SV. В устава си SV гарантира, че това изискване не се нарушава - и предоставя всякаква помощ за неговото изпълнение. Твърде много породи кучета са почти унищожени от неограничено размножаване през последните сто години. Следователно принципът за качество се прилага за SV.

Център за обучение на кучета К-9

Хранене:

Качеството на храната е от голямо значение за съвременната немска овчарка-добри марки за пордата са Champ(Хооландия),Dr.John(Великобритания),Persept Plus,ANF и др.

Статии в Брой 165

Хранене при спортните кучета Немско овчарско куче Овчарката от Германия Ховаварт Champ dog food K-9 Малко за средноазиатеца

Хотел за кучета К-9

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти

Доктор Джон храна за кучета

Училище за шампиони