Център за обучение на кучета К-9

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

NVBK RING FINAL 2019

Belgian ring -това е най-трудната дисциплина за кучетата и за техните треньори.Белгийски ринг е най-стария спорт за кучета в света-първото състезание е 1904 година.

Това е спорт на базата на ,който се развиват работните качества на белгийските овчарки.На базата на този спорт се развъжда породата в NVBK-Национална Белгийска Федерация по-Кинология.

Тук нямат шанс никакви други породи освен Белгийската овчарка от линиите на NVBK.Линиите на KNPV нямат шанс ,защото не са толкова комплексни,не могат да слкачат толкова високо и да падат от 220 см.Нямат и толкова добра захапка. Не могат да контролират агресията си достатъчно добре.Линиите на FCI нямат шанс ,защото нямат характер за да се справят със стреса в Белгийски ринг.Нямат и здравето да издържат без контузии 7-9 години на екстремални тренировки и състезания.Именно за това всички белгийски овчарки в света използват за подобрител линията на NVBK.

Например в ГлOбалринг или Мондиоринг могат да се конкурират и други породи,докато в белгийски ринг това е невъзможно въпреки ,че се допускат всички породи от всякакви федерации до участие.

За да бъде подготвено едно куче до участие в най-ниската категория ,която в белгийски ринг е категория -3 са нужни поне 3-4 години подготовка!

Статии в Брой 157

Малиноа Работни качества и проблеми при ротвайлера Норфолски териер Школа за обучение на кучета и техните стопани NVBK RING FINAL 2019 NVBK RING FINAL 2019-2

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти

Доктор Джон храна за кучета