Център за обучение на кучета К-9

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Норфолски териер

Тази порода до 1965 г.била разглеждана като вариант на норичкия териер и се различавала от него само по клепналите уши.

Късокрако и компактно куче.Главата е широка и леко заоблена между ушите.Муцуната е здрава,подобна на лисичата и е с около 1/3 по-къса от черепната част.

Норфолският териер е създаден през 1880-те в Норфолк за лов на насекоми и гризачи. Създаден е чрез кръстосване на по-рано създадения норуички териер с други породи териери, като например ирландски териер. Първо е наречен кентъб териер, защото пазели стаите на студентите на Кеимбриджикия университет. По-късно името му е сменено на тръмпингтън териер на името на норфолкската улица Тръмпингтън. По времето на Първата световна война ирландският ездач Франк Джоунс занася породата в САЩ и името му е сменено на Джоунс териер. Две десетилетия по-късно Американският киноложки клуб признава породата под името норфолкски териер.

CHAMP храна за професионалисти

Представителите на породата са малки, компактни и здрави кучета. Притежават озадачено излъчване. Имат права и твърда козина, сива, черна, пшенична или червена на цвят. Могат да бъдат високи 20-25 см и да тежат 5-7 кг.

Тази порода притежава дружелюбен, енергичен и игрив характер. Представителите ѝ обикновено са общителни и приятелски настроени, но има случаи когато са своеволни, независими и с чувство за собственост, което ги прави по-подходящи любимци за хора с опит в отглеждането на кучета. Притежават много кураж, въпреки малките си размери. Лесно се поддават на дресировка поради високата си интелигентност и запомнят елементите бързо и лесно. Те обичат да ровят и копаят навсякъде, затова не са подходящи за хора, кото се гордеят с градината си. Те лаят много, затова не са подходящи и за хора, които търсят тихи кучета. Норфолкският териер има голям запас от енергия и се нуждае от раздвижване. Той може да живее в градски условия, но трябва да му се осигури достатъчно широко място, където да може да изразходва енергията си. За да бъде избегнат риска от нежелено поведение в характера му, норфолкският териер трябва да бъде социализиран рано. Той се разбира добре с деца, особено с тези, с които е израснал, както и с домашни любимци, с изключение на малки такива, като например ЗАЙЦИ и морски свинчета. Някои екземпляри се отнасят добре с непознати, но повечето са по-резервирани. Норфолкският териер е много бдителен и сигнализира с лай, когато усети, че има заплаха за стопаните му, което го прави добро куче-пазач. Освен това е и отличен компаньон.

Статии в Брой 157

Малиноа Работни качества и проблеми при ротвайлера Норфолски териер Школа за обучение на кучета и техните стопани NVBK RING FINAL 2019 NVBK RING FINAL 2019-2

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти

Доктор Джон храна за кучета