Център за обучение на кучета К-9

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Кучета откриват отрова

Първи обучени екипи с кучета за борба с отровите в Гърция


Гръцкият екип с Исус Лопес Валядолид, сн. Виктория Саравия

 

Като част от действията срещу незаконното използване на отрова, които се изпълняват в рамките на „Лайф+” проекта „Помощ за египетския лешояд”, екип на Гръцкото орнитологично дружество (HOS) иWWF Гърция са в Андалусия (Испания), за да бъдат обучени за водачи и треньори на кучета, намиращи отрови, част от бъдещите звена на "Екипи с кучета за борба с отровите".

 

Кучетата са специално обучени да търсят и намират отровни примамки и отровени животни. Целта на "Екипи с кучета за борба с отровите" е по този начин да осигури, доколкото е възможно, територии без отрови и да възпира хората при използването на този незаконен метод.

 

Обучението е трудно и изискващо пълна отдаденост от страна на водачите. Усвояването и прилагането на практика на методологията за претърсване за отровни примамки никак не е лесно. От една страна това изисква пълно разбиране на поведението на кучето, а от друга – на начина на мислене, намеренията и целите на хората, поставящи отрова. В допълнение, за всяко претърсване са нужни внимателна подготовка и планиране на посещението, като се взимат предвид различни фактори – релеф, климатични условия, собственост на земята и т.н.

 

След няколко седмици на усилена работа и подготовка, обучението на първите представители на "Екипи с кучета за борба с отровите" в Гърция вече е към своя край. Кучетата и техните водачи са напълно готови да се завърнат в Гърция и да започнат работа по реални случаи.

Nutram Large Breed Adult

Статии в Брой 118

Нутрам без зърно за мини породи кученца. Балкански център за обучение на кучета К-9 Как да избираме храна за нашият любимец? Клуни получи две кучета като подарък Кучета откриват отрова Птичето богатство в България Еволюция 30 000 лева отпусна земеделското министерство за изложби на овчарски кучета! Прилика и разлика между стафордшира и пит -бул териера Конете лекуват Котките са невероятни лечители Английските храни за кучета-Dr.John Зоомагазини в София Онлайн зоомагазин най-ниски ЦЕНИ!

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти

Доктор Джон храна за кучета