Център за обучение на кучета К-9

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Котките са невероятни лечители


Как лекуват котките? Оказва се, че те са невероятни лечители и всяка порода се е специализирала в лечението на определени болести. Ето кои са двата основни начина на лечение от страна на тези миловидни и гальовни „медицински сестри“. Какво ще кажете – всички доктори да бяха толкова дружелюбни?!
Още по темата

Котките могат да лекуват
Местата с най-много микроби
Остеопорозата и дефицитът на витамин D – поредица беседи
Лечение с електрически импулси


По най-странния начин, с електрически импулси с ниска честота. Колко приятно?
Всеки, който е галил в скута си мъркаща котка ще потвърди, че определено този метод на лечение е много приятен. Учените твърдят, че когато човек гали котка се получава търкане на косъмчетата едно в друго и допълнително се създава магнитно поле.
А който като мен е имал удоволствието да се подложи и на терапии с пускане на ток с по-висока честота, може да направи разликата. Казвам ви с котка е далеч по-приятно и по-безболезнено и безопасно.
По принцип лекарите използват електрическите импулси за лечение на възпаления, за подобряване на кръвоснабдяването и други.
Ако мъркането на котките постига същия ефект, логично е да получим и същия резултат – може би с повече упорство. Но все пак терапиите при лекар за една седмица могат да ви разорят, докато котката сама се нагушва винаги когато седнете пред телевизора – тя винаги е готова да ви осигури терапия. Идеалната медицинска сестра – мила, гальовна и грижовна.


Галенето на котка може да се отрази благотворно на възпалени стави и гинекологични заболявания. Котките са изключително добри лечители при остеопороза. Сега като се замисля има някаква връзка между менопаузата и котките. Много от жените в менопауза си гледат котка. Едва ли е защото много са чели подобни статии. Може би подсъзнателно усещат ползата от котката и много възрастни жени казват, че много по-добре се разбират с домашния си котарак, отколкото с другите домашни. А ето, имало симбиоза. Може би, ако всяка жена се сдобие с такъв персонален лечител ще се намали едновременно остеопорозата при жените и популацията на бездомните котки. Не ни пречи да пробваме – без това превенцията в България е на нулево ниво – по-добре котка, отколкото нищо, нали?
Лечение с ултразвук.
Мъркането на котките е в диапазон от 27 до 44 херца. И е установено, че именно този диапазон действа изключително благоприятно върху нервната ни система.
Смята се още, че тези звуци допринасят за нормализиране на кръвното налягане, стабилизиране на сърдечния ритъм, подобрение на работата на мозъка, по-бързо възстановяване на увреждания вследствие на травми и кръвоизливи. Смята се също, че укрепват имунитета.
Някои хора са стигнали до там, че смятат, че различните породи котки са по-ефикасни при определени заболявания, като например, че сиамските котки имат необяснимата способност да убиват микробите у дома, както и да лекуват простудни заболявания.
Котките със среднодълъг косъм пък се били специализирали в лечение на сърдечносъдови заболявания, а най-меките и пухкави дългокосмести красавици в лечение на депресия, безсъние и раздразнителност. Така че ако имате приятелка, която постоянно е недоволна от живота може би е време да й подарите коте.
А в днешния свят, когато всеки гледа да те прецака, постоянно те подлудяват на работа, в градския транспорт, в магазина… мисля, че всеки се нуждае от такава терапия и може би трябва да се предписва – всеки дом с поне по една котка.


Статии в Брой 118

Нутрам без зърно за мини породи кученца. Балкански център за обучение на кучета К-9 Как да избираме храна за нашият любимец? Клуни получи две кучета като подарък Кучета откриват отрова Птичето богатство в България Еволюция 30 000 лева отпусна земеделското министерство за изложби на овчарски кучета! Прилика и разлика между стафордшира и пит -бул териера Конете лекуват Котките са невероятни лечители Английските храни за кучета-Dr.John Зоомагазини в София Онлайн зоомагазин най-ниски ЦЕНИ!

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти

Доктор Джон храна за кучета