Център за обучение на кучета К-9

Dr.John-храна за кучета

Белгийска овчарка

Кане Корсо

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Проблеми с агресията при американския пит-бул териер

Много се дискутира темата за агресията на породата-пит бул.

 

Това е порода ,която е селекционирана за гладиаторски кучешки боеве и основно агресията е насочена към себеподобни(кучетата).Когато геймърите (тези ,които са се занимавали с този спорт) са виждали агресивни представители към хората ,те са ги унищожавали и не са използвани за разплод.Пит булите преди битка се предоставят на противника за да бъдат измити с шампоан преди битката ,за се предпазаят евентуално от отравяне.

Днес обаче наблюдаваме много кучета от тази порода с нетипичен характер и агресия към хората! Това е така ,защото няма кой да прави това отсяване на нетипичните представители на породата.Има екземпляри ,които с нищо не показват ,че ще атакуват човек-правят го без причина.

Вече се срещат много кучета ,които си прехвърлят агресията към човек или дори стопанина ,когато не могат да достигнат целта.

Аз в моята практика се сблъсквам все повече с подобни представители на породата.

Това не е порода за всеки и раздаването на кученца на парче е голяма грешка!Много малко хора знаят и имат възможност  да се справят при възникване на инцидент.

Направих една статистика за моят център за обучение и видях ,че породата пит-бул и амстаф териер са най-малко присъстващите в моята школа за обучение!Това означава ли,че собствениците на тези породи са по-безотговорни и самонадеяни от тези на др.породи?

Собствениците на тези породи идват при нас тогава ,когато стане някакъв инцидент!

Скъпи собственици на породата пит-бул териер запомнете едно-всяко куче и собственик е хубаво да посещават уроци в школа за кучета! След 4-6 ия месец на малкото кутре е време да помислите за образованието на него и на самите вас.

Александър Илиев -Световен шампион(ГлобалРинг) и управител и треньор в К-9 Център.

Център за обучение на кучета К-9

Статии в Брой136

Коли-шотландска овчарка Глобалринг навлиза и в Англия и Ирландия Най-добрите готвачи за кучета! Как да храним малкия лабрадор? Лабрадор -ретривър Българският отбор по-ГлобалРинг Спорт Проблеми с агресията при американския пит-бул териер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти