Център за обучение на кучета К-9

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Бойни породи кучета

Кокер шпаньол

Кокерът-най-добрият домашен любимец!

 

 

 Граф Гастон III дьо Фоа е гасконски благородник,който посвещава цяла глава от книгата си на еспаньолите, както ги нарича, поради това, че самият той ги довежда във Франция от Испания (Еспан на френски). Тази порода, която перфектно се адаптира към различни климатични условия, е била внесена и в Англия именно като подарък от испанския крал. В Англия изключително много се пристрастяват към породата и я развиват впоследствие под името кокер шпаньол. Кокерът е използван широко в Шотландия и Уелс главно за лов на бекаси, но той е подходящ и за други видове птици. Най-разпространената окраска на кокерите е била бяла с черни петна, а по-рядко златисто-кафеникава или черна. Породата е официално призната през 1902г., а през 1940 тя е определена като независима и отделна от американския кокер шпаньол. Кокерът спада към групата на ретрийвърите, той има отлични данни за проследяване, лов, извличане на дивеча на по-тежки терени, а също така е гъвкав и изпълнителен.

Доктор Джон храна за кучета

Английският кокер е изключително подвижно и енергично куче с добър характер. Има силно развито обоняние. Както всички кокери той е много добър компаньон, притежава интелект и е силно привързан към стопанина си. Подходящ е за деца, нежен и игрив, но не толерира добре дразненията към него. Добре се адаптира с непознати. Подчинява се с респект на заповедите, които са му дадени. Като цяло Английският кокер шпаньол е дружелюбна порода. Кучетата от тази порода се разбират и добре и с други кучета. Темпераментът варира в големи граници, като мъжките кучета са в повечето случаи по-кооперативни. Кокерите трябва да се тренират много внимателно и строго, понеже те са чувствителни, но също така независими и интелигентни. Тази порода обича игрите и се радва на толкова игри, колкото може да му осигурите. Тази порода куче трябва много да се разхожда за да изразходи енергията си.

Център за обучение на кучета К-9

Тази порода притежава следните белези: средно голямо куче, с умерено голяма глава и широко заоблено чело. Носът му е черен, като се среща и кафяв, но черният се препоръчва. Краката и задната част на тялото са добре окосмени. Тъмните овални очи трябва да имат нежно и интелигентно изражение. Ушите са разположени встрани от главата, на дължина трябва да достигат до носа на кучето. Има здрави челюсти и ножицовидна захапка. Гръдният кош е много дълбок и добре развит, но не достатъчно, за да се справи с голямо натоварване. Козината е лъскава, дълга и мека, с ресни по крайниците, като само на главата, челото и гърба е по-къса. Има големи лапи, с плътни възглавнички, гъсто окосмяване и ципи между пръстите. Опашката обикновено се реже в ранна възраст, като стои малко по-ниско от нивото на линията на гърба.

CHAMP храна за професионали

Ръст: мъжките кучета обикновено са високи около 38 – 43 см, а женските 36 – 41 см. Тегло: мъжките кучета имат тегло около 13 – 16 кг, а женските 12 – 15 кг.

Развъдниците за кокери предпочитат английската марка Доктор Джон.Това е най-старата фирма за кучешка храна в света.

Статии в Брой 171

Възпитание и хранене на средноазиатската овчарка Куче милионер Грижа за козината Промоция-Доктор Джон Кокер шпаньол Училище за шампиони КГБ териер Караман Басет-късокракия красавец 2 Черен петък-храна за кучета Хотел за кучета 2

Хотел за кучета К-9

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти

Доктор Джон храна за кучета

Училище за шампиони

K-9 Pet Food Ltd