Център за обучение на кучета К-9

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Самозвани треньори лъжат клиентите си!

Внимание-самозвани треньори!

 

 

Кучетата навлезнаха сериозно в нашият живот,те са навсякъде в градовете и селата.Както ние хората се нуждаем от училища ,така и кучетата и техните собственици се нуждаят от обучение.

 В момента в нашата страна има стотици "треньори"практикуващи тази дейност.Колко от тези треньори имат достатъчно познания за поведението и работата с кучета?Можем ли да се доверим на всеки "треньор"?

Треньор на кучета е човек ,който има дългогодишен опит от състезания и покриване на нормативи от различни дисциплини .Обикновено тренира кучета в спортен клуб  и е преминал всичките нива   в някоя от следните дисциплини-IPO,Globalring,Belgian Ring,Mondioring,KNPV. Всичките тези дисциплини имат различни нива на трудност,обикновено в ринг спортовете Категория 1 е най-ниското ниво ,а кат-3 най-високото ниво ,което се постига за 5-6 години работа.В ИПО е същото(ИПО1,2 И 3).Тези дисциплини са "висша математика" за учителите на кучета.Представете си учител по математика ,който не може да реши дадена задача и в същото време преподава на учениците!

За да познава принципите на работа с кучета и да има претенциите ,че разбира от обучение на кучета ,треньорът трябва да е подготвил поне няколко кучета във всички нива и категории на някоя от тези дисциплини. Добрите треньори имат сериозна визитка от много състезания в международен план в най-различни състезания.За да се изгради ,като треньор,той трябва да има много добри познания и най-вече практика от състезания и тренировки.

Ако някой ,който се прави на  треньор  не е обучил поне няколко кучета в най-високите нива на ИПО(ипо3) или в Ринг спортовете Глобалринг,Мондиоринг(Категория-2 или 3) и не е участвал на международни състезания (национални,световни първенства) бъдете сигурни,че познанията му в обучението на кучета  са много ниски!

Хората в нашата страна ,които отговарят на тези критерии са много малко!!!

Защо е важно вие и вашето куче да бъдете обучавани от правилния треньор? Защото при неправилна работа може повече да се навреди на кучето ,от колкото да се помогне.Неправилната работа с кучета може да доведе до липса на контрол,на ухапани хора и животни,на тотално объркани взаимоотношения между човека и неговият любимец.

2017 година Световно първенство по-ГлобалРинг-Александър Илиев 2-ро място.

2016 -Световна титла с едно куче и второ място с друго!

Същата година спечелиха Купата на Холандия.

2017 -второ място на финала на световната купа с Роки!

2018 -спечелена е купата на Германия в Щутгарт с Роки и 4-то място на световното в Чехия.

В последните години треньорите ,които са взели участия в  международни състезания се броят на пръстите на едната ръка! Ако искате вие да се обучите и вашето куче то изберете правилните треньори!

Не може всеки самозванец ,който няма работа да се превръща в "треньор". Питайте го на ,колко национални и международни състезания е участвал,на колко европейски или световни първенства е представял страната си?

В.Шопова

Статии в Брой 155

С каква храна трябва да храним през горещите летни дни? Белгийската овчарка Самозвани треньори лъжат клиентите си! Шотландската овчарка -Ласи Азиатецът -легендата от Азия Кане Корсо-световно по-екстериор Клубната изложба за ротвайлери ADRK 2019 в Германия

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти

Доктор Джон храна за кучета