Център за обучение на кучета К-9

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Белгийската овчарка

В последно време белгийската овчарка набира сериозна популярност.Това най-вече се дължи на видеоклиповете от състезания и демонстрации с тази порода кучета.

Център за обучение на кучета К-9

Тази порода кучета е създадена в Белгия ,като работно куче за полицията ,армията,спасителни отряди,следово куче и др.

Dr.John-храна за кучета

Когато говорим за тази порода трябва да знаем ,че има различни организации за селекция на породата.

Качествата и характера на кучетата от различните организации са различни.

CHAMP храна за професионалисти

Една от най-силните организации ,които се занимават със селекция само на работни овчарки е NVBK(Национална организация за Белгийска Кинология).Тук кучетата се селекционират само на базата на работа-белгийски ринг.Това са най-добрите и типични представители на породата,които носят в себе си най-добрите качества-огромно желание за работа,силен драйв,борбеност,силна и плътна захапка,желание за победа над противника и вродена агресивност към хората.Тук са и най-здравите кучета ,защото селекцията е на основата на белгийски ринг,където скоковете и изпитанията са най-трудни(им скокове на 220 см височина с падане от високо,има дълъг скок от над 4,50 до 7 метра)!В последно време се забелязват много проблеми със ставите при другите организации ,където скоковете са по-облекчени(с наклонена рампа)

Трябва да се има в предвид ,че кучетата особено мъжките от NVBK не са подходящи за домашни любимци.Те са много доминантни и агресивни,дори към членовете на семейството!Това е единствената порода,която е селекционирана за противоборство срещу човек вече над 100 години!Първото състезание по-ринг спорт е около 1903 година.В NVBK има племенна книга и родословия на кучетата.Всички легенди на белгийската овчарка са в NVBK.

Другата организация е холандска KNPV-това е полицейска система за работа.Тук в голямата си част кучетата са нечистопородни и се допускат много кръстоски.Обикновено тези кучета са много агресивни към хората ,но са трудно управляеми.Те не са толкова комплексни както кучетата от NVBK.Захапката е по-слаба,имат проблеми със скоковете и в работата на разнообразен терен.

FCI е другата организация ,която развива породата.FCI е организация ,която основно се занимава с изложбени кучета.Кучетата от FCI се различават драстично по-характер от предишните организации.Те са по-меки и в много от линиите липсва агресия към хора особено IPO линиите.Тук има много нервни и страхливи кучета.В последните години техните качества се подобриха ,защото селекционерите масово заплождат женските си на мъжки кучета от NVBK или от KNPV.

В последно време се наблюдават изключително некачествени екземпляри от породата-с липса на драйв,страхливи,с липса на желание за работа.

Статии в Брой 155

С каква храна трябва да храним през горещите летни дни? Белгийската овчарка Самозвани треньори лъжат клиентите си! Шотландската овчарка -Ласи Азиатецът -легендата от Азия Кане Корсо-световно по-екстериор Клубната изложба за ротвайлери ADRK 2019 в Германия

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти

Доктор Джон храна за кучета