Център за обучение на кучета К-9

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Училища за кучета???

Напоследък се пръкнаха много учители и треньори на кучета в нашата страна.Стотици треньори,а в същото време по -световните рингове на състезанията по-всички видове спорт нямаме наши представители с изключение на Алекс Илиев ,който печели титла след титла на шампионата по-глобалринг(глобалринг е многобой от 17 дисциплини).

Благоевградчанинът спечели две вице-световни титли и една световна в Kat-1.Последната титла беше на 26 Май/2018 в Рутешейм /Щутгарт Германия.Алекс с Роки спечелиха купата на Германия в най-високата категория!

Миналите години имахме състезатели по-ИПО ,които излизаха  на световни първенства-Галина Конзова,Венци Дачевски,Николай Василев.Други добри треньори са  Иван Танев от Сириус , Гопи от Димитровград.

С това приключва българското участие,а треньори много!!!!Те са стотици ! Треньори без визитка ,без история!От къде се появиха тези треньори ,как се доказаха?

Как може да имаш самочувствието на треньор ,като ти самия нямаш обучено куче? 99,9% от треньорите в нашата страна са именно такива.Как ,ще учиш другите хора и техните кучета ,като твоето куче не е обучено добре?

Спортовете за кучета -ИПО,Глобалринг,Белгийски ринг,Мондиоринг,Послушание и др .освен ,че са спортни дисциплини са тест за разплодна годност и тест за умението за обучение на кучетата.Ако един човек не се е доказал там ,той няма право да се прави на психолог , учител или треньор !

Това е български феномен.Българина решава ,че разбира от това и започва да лъже хората и да уврежда кучетата им!Взел си е куче преди една година и хоп ,вече е треньор и разбирач!

Не се лъжете на хора ,които твърдят ,че са кучешки психолози-това са хора ,които не разбират нищо от съвременните методи на обучение на кучета.Хората ,които не могат да обучат своите кучета ,обикновенно се наричат психолози.

Хора пазете се от подобни "дресьори"! Те ,ще увредят психиката на кучето ви и ,ще ви объркат и вас самите.

Обучението на кучета е само за тези ,които наистина  разбират от обучение!

Антон Райнов

 Малко висша математика в обучението -насладете се на филмите на ПетШоу ТВ

Статии в Брой 145

Купата на Германия беше спечелена от българин! Една изключителна порода-боксерът Правилно хранене на малкото кане корсо Училища за кучета??? Гълъби 2 Убиването на кучета за месо е забранено Конете ни учат на търпение

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти

Доктор Джон храна за кучета