Център за обучение на кучета К-9

Dr.John-храна за кучета

Белгийска овчарка

Кане Корсо

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

10 причини да си вземем куче!

След броени дни нашата немска овчарка Фюри ще навърши 4 години и не мога да не тегля една черта и да не направя равносметка колко много и как точно се промени животът ни откакто я имаме.

Да си вземем куче не беше лесно решение. Отне ни доста време да проучим какви са всички отговорности, които идват заедно с рошавото приятелче и да преценим дали сме готови да ги поемем за следващите 10-15 години. Тогава дори не подозирахме колко много ще обогати живота ни едно куче.

5 причини защо кучето прави живота по-невероятен

1. Кучетата са извор на добро настроение

Кучето е невероятно животно! Знаете, че ние, хората, имаме навик да мислим за няколко неща едновременно и това наше качество често ни ограбва от значително количество емоции. Кучетата, от своя страна, винаги мислят само и единствено за конкретния момент и това личи по поведението им. Те умеят да се радват на 100% на това, което се случва тук и сега.

В този ред на мисли, няма как да не си дадем сметка колко натоварени емоционално сме ние самите и да положим усилия да разпуснем истински. А добрият пример е ежедневно пред очите ни в лицето на четириногия ни приятел.

2. Да имате куче означава да развиете много добри навици за ежедневно движение

Това е най-голямата промяна, която настъпи в живота ни, когато се сдобихме с куче. В нашето семейство се редуваме и така и двамата имаме време, прекарано навън всеки ден. Породата на нашето куче изисква дълги разходки – и като време, и като разстояние.

Това осигурява по минимум половин час движение на всеки от нас ежедневно, без значение от сезона и настроението ни. Движението, от своя страна, подобрява настроението ни, помага ни да стартираме новия ден с доза тонус и да се раздвижим и разтоварим емоционално след работа.

3. Кучето е най-добрият приятел на… бебето

Знаехме, че скоро ще искаме да имаме и дете. Затова взехме предвид тези наши планове, когато избирахме какъв домашен любимец ще си подарим. В немалко статии може да прочетете, че кучетата и децата се разбират прекрасно.

Знаете ли защо е така? Докато детето е много малко, то мирише на вас. Кучето буквално го възприема като част от вас и веднага го обиква. (Разбира се, хубаво е да се погрижите психологически за кучето в периода на появата на бебето, но това е една много дълга тема, която ще разискаме в друга статия).

Когато детенцето порасне малко, буквално можете да го сравните с кучето. Кучетата имат психиката и начините на разбиране на 2-годишно дете. Със сигурност ще се забавляват много заедно!

4. Семействата с кучета имат по-висок имунитет и се възстановяват от болести по-бързо

Вече не е тайна, че бактериите не са само лоши, а има и добри такива. Всъщност наличието на добри бактерии е много важно за цялостното здраве на организма. Да отглеждате животно винаги означава да има повече бактерии в дома ви – повече добри и повече лоши, с които организмът ви се учи да се справя по-лесно!

5. Имате си жива аларма

Никога не е минавало през ума ни да си вземем куче с цел “пазач”, нито пък сме обучавали Фюри да бъде такова. Кучетата просто развиват страхотно чувство за съхранение на семейството и са готови да ви предупредят за всяко необичайно нещо, което се случва наоколо.

Статии в Брой 142

На какво се дължат инцидентите с кучета? Поръчай продукти онлайн Линии от Гдр на немската овчарка Най-добрите готвачи за кучета-готвачите от Джилбертсон Хранене на канарчетата Хранене на вълнисто папагалче Каква ,ще бъде съдбата на лъвчетата? Игуана 10 причини да си вземем куче!

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти