Център за обучение на кучета К-9

Dr.John-храна за кучета

Белгийска овчарка

Кане Корсо

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Собствениците на кучета боледуват по-малко

Най-добрият приятел на човека  понижава риска от инфаркт. Значително. А с това и други тежки здравословни проблеми, показва проучване, проведено от професор Тов Фал от Университа Упсала. 

Изследванията са показали, че домашният любимец има огромен ефект над хора, които живеят сами, намалявайки риска от смърт от сърдечно-съдови болести с около 36%. Ако повече хора живеят под един покрив, процентът е 15, но все пак има намален риск от смъртност вследствие на сърдечно-съдови заболявания.

Център за обучение на кучета К-9

Повече от 3 милиона души в Швеция са били изследвани, като медицинските им данни и това дали имат домашен любимец или не показват потенциалните ползи за здравето. Възрастта на изследваните е от 40 до 80 години, като те са следени в продължение на 12 години и 13% от тях са били горди собственици на кучета.

Dr.John-храна за кучета

Безспорно най-голяма разлика има там, където хората живеят сами. Кучето на практика премахва самотата и негативния ефект на живота сам. А самотата доказано е вредна за здравето ни, като съществуват призиви на нея да се гледа като на хронично заболяване – около 1 милион са самотните британци, като е по-вероятно те да загинат преждевременно, поставяйки самотата наравно с диабета.

Хотел за кучета К-9

Учените не могат да кажат защо кучетата ни влияят толкова добре. Възможно е заради това, че с куче се движим повече, тъй като разбивайки статистиката до породи, собствениците на активни кучета имат най-нисък риск от сърдечно-съдови заболявания.

Но не става въпрос само за активност – изследването говори и за голяма доза социална подкрепа. Чувството, че до себе си имаш приятел. Освен това децата, които имат куче, имат по-малък шанс да боледуват от астма. Очакваме още отговори в близко бъдеще.

Статии в Брой 140

Собствениците на кучета боледуват по-малко Кралски питон Тарантули Папагалите Pet Shop -Blagoevgrad отвори врати Равносметка за спортния сезон по-глобалринг за 2017 година. Отглеждане на рибки Избор на кученце

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти