Център за обучение на кучета К-9

Dr.John-храна за кучета

Белгийска овчарка

Кане Корсо

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Избор на кученце

Избора на порода е по-лесен за повечето любители ,но избора на кученце и развъдник е по-трудно за тях.

Магазин

Първо на всички трябва да бъде ясно ,че не всички екземпляри от дадена порода отговарят идеално на стандарта описан за породата.

Стандарта на породата описва външния вид ,но и вродените способности ,които трябва да притежава.Външния вид е по-маловажен от характера и вродените качества .

Едно куче може да има перфектен екстериор(външен вид) за породата ,но да няма качества типични за породата.

Dr.John-храна директно от вносителя

Например лабрадор,който няма апортировъчен инстинкт и спокоен характер,немска овчарка ,която да няма драйв и смелост към хората ,кане корсо със страхлив характер и липса на драйв,голдън ретривър ,който да хапе хора и кучета,ротвайлер с мек характер и липса на желание за работа.Представете си българско овчарско куче тежащо 60-70 килограма да се плаши и да бяга панически от метачката на улицата с метлата! Представете си немска овчарка ,кане корсо или ротвайлер ,които се плашат и бягат от хората при най-малката заплаха!Това са работни породи кучета и и те трябва да са по-смели!

Повечето хора дори и развъждачи не разбират ,че характера и качествата се унаследяват от кучетата-това са вродени качества,които се предават генетично.Когато се използват кучета с нетипичен характер за разплод те предават този харакер и качества на потомството си о от там и на цялата популация.

Когато си купувате куче е хубаво да проучите кои са родителите и правен ли им е тест за харакер някъде .

В К-9 Център ние правим тест за характер на всякакви породи кучета .Всеки развъдчик може да дойде при нас и ние да тестваме вродените качества на неговите разплодници.

Това е задължително за разплодниците ,които заплождат много женски на година! Ако един разплодник е страхлив и без необходимите качества за породата то той може да увреди цяла популация от хиляди кучета през живота си!

Не вярвайте на продавача на кученцата независимо дали е развъдник или обикновен търговец.Дори повечето развъждачи на кучета не разбират как да селекционират правилно без да изгубят качествата типични за породата ,защото те са концентрирани единствено в екстериорното развъждане,което е точно обратното на правилната селекция!

Център за обучение на кучета К-9

В К-9 Център ние предлагаме следната услуга и за любителите:вие можете да поръчате тест за характера  на бащата на своето бъдещо кученце стига развъдчика да е съгласен да го направи.

Тези развъдчици ,които се съгласят на този тест и няма, какво да крият би трябвало да тестват кучетата си особено разплодника си!

Ние издаваме и документ за теста и го вписваме в регистъра на К-9 с ,който развъдчика може да рекламира своя мъжкар!

Магазин

Статии в Брой 140

Собствениците на кучета боледуват по-малко Кралски питон Тарантули Папагалите Pet Shop -Blagoevgrad отвори врати Равносметка за спортния сезон по-глобалринг за 2017 година. Отглеждане на рибки Избор на кученце

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти