Център за обучение на кучета К-9

Dr.John-храна за кучета

Белгийска овчарка

Кане Корсо

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Дого

Породата е селектирана през 1928 година от доктор Антонио Норес Мартинес. В процеса на създаване на породата Мартинес кръстосва Viejo perro de Cordoba (Бойно куче от Кордоба), получено чрез кръстоска на Испански мастиф  , Булдог и Бултериер) с различни чистокръвни породи като Немски, Дог от Бордо(Dogue de Bordeaux), Ирландски вълкодав, пойнтер..Дого Аржентино е нещо повече от бойно куче - то притежава всички качества, за да бъде отличен ловец.

В интерес на истината използването на толкова породи е съмнително,най-вероятно са използване две-три породи за селекцията.Кръстоската между Немски дог и кордобско бойно куче е достатъчно за този резултат.

Тази порода произхожда от провинция Кордоба в централната част на Аржентина. Неин създател е д-р Антонио Норес Мартинес, по професия хуманен лекар. Той прави опити за кръстоска на различни чистокръвни породи с Viejo perro de Cordoba, отличаващо се със сила и мощ, но с нестабилна психика, получено чрез кръстоска на Мастиф, Булдог и Бултериер, много ценени през тази епоха на фанатични и ожесточени борби с кучета. Полученият резултат от неговата работа са ловни кучета главно за едър дивеч (пуми, глигани и т.н.), с изключителна подвижност, същевременно добри компаньони, предани и самоотвержени. На 21 май 1964 г. тази порода е призната от Федерацията по кинология на Аржентина и от Земеделското дружество на Аржентина, които започват да работят върху създаването на нейното родословно дърво.

Много издръжливи кучета, понасящи изключително добре горещия климат на Аржентина.  Привързани и любвеобилни към стопаните си, те са в състояние да сплашат непознати само с поглед. Съжителстват добре с домашни животни като коне или крави и могат да бъдат опасни единствено за диви животни.Тези кучета са много агресивни към себеподобни-това трябва да се има в предвид когато се взима дого. Поради голямата си физическа сила и силен характер, се нуждаят от добро обучение.

Основното предназначение на породата е лов на диви свине.

Статии в Брой 134

Защо някои кучета нападат без причина хората? Подрастващата овчарка Азиатската овчарка Дого 1StChoice -уникалните храни от Канада 1-ви старт от шампионата на ГлобалРинг в Белгия

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти