Център за обучение на кучета К-9

Dr.John-храна за кучета

Белгийска овчарка

Кане Корсо

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Малтийска болонка

Малтийската болонка е порода кучета. Отнася се към породите на болонките и бишоните. Тя е малко куче. Породата се счита за древна и е свързана с остров Малта. Отличителна особеност на малтийските болонки е чисто белият цвят на окраската, въпреки че по стандартите на федерациите се допуска лек отенък на слонова кост. По данни на същата федерация малтийската болонка е неспортно куче с много древен произход – италиански и, може би, малтийски. По телосложение тя е малко куче, дължината на тялото е по-голяма от височината в холката.

Позната някога като малтийски териер, тази уравновесена, очарователна по природа и понякога чувствителна порода кучета не сменя козината си и се сдобива с дълга и разкошна космена покривка. Това създава проблем със сплъстяването на космите, особено на около осеммесечна възраст, когато бебешката козина се сменя с постоянна. Породата е подходяща за малки деца, но съвместната им игра трябва да е под наблюдение поради крехката структура на кучето. Физическата активност го привлича, но може да привикне към по-уседнал живот.

Вероятно финикийските търговци са донесли древната порода „мелита“ (старото име на о. Малта) в Малта преди повече от 2 000 години. Съвременната малтийска болонка може би е резултат от кръстосване на спаньоли с миниатюрни пудели.

Доверчива и предана, често много игрива, въпреки размерите си.

Леко закръглен череп. Муцуната е нежна и заострена, зъбите се срещат в ножична захапка.

Статии в Брой 127

Джони Деп замесен в контрабанда на кучета Хранене на малкото кутре Горила беше застреляна Малтийска болонка Немски пинчер Лакенуа Как да изберем добър треньор за нашето куче?

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин