Център за обучение на кучета К-9

Dr.John-храна за кучета

Белгийска овчарка

Зооборса Веган-онлайн магазин

Кане Корсо

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Малтийска болонка

Малтийската болонка е порода кучета. Отнася се към породите на болонките и бишоните. Тя е малко куче. Породата се счита за древна и е свързана с остров Малта. Отличителна особеност на малтийските болонки е чисто белият цвят на окраската, въпреки че по стандартите на федерациите се допуска лек отенък на слонова кост. По данни на същата федерация малтийската болонка е неспортно куче с много древен произход – италиански и, може би, малтийски. По телосложение тя е малко куче, дължината на тялото е по-голяма от височината в холката.

Позната някога като малтийски териер, тази уравновесена, очарователна по природа и понякога чувствителна порода кучета не сменя козината си и се сдобива с дълга и разкошна космена покривка. Това създава проблем със сплъстяването на космите, особено на около осеммесечна възраст, когато бебешката козина се сменя с постоянна. Породата е подходяща за малки деца, но съвместната им игра трябва да е под наблюдение поради крехката структура на кучето. Физическата активност го привлича, но може да привикне към по-уседнал живот.

Вероятно финикийските търговци са донесли древната порода „мелита“ (старото име на о. Малта) в Малта преди повече от 2 000 години. Съвременната малтийска болонка може би е резултат от кръстосване на спаньоли с миниатюрни пудели.

Доверчива и предана, често много игрива, въпреки размерите си.

Леко закръглен череп. Муцуната е нежна и заострена, зъбите се срещат в ножична захапка.

Статии в Брой 127

Джони Деп замесен в контрабанда на кучета Хранене на малкото кутре Горила беше застреляна Малтийска болонка Немски пинчер Лакенуа Как да изберем добър треньор за нашето куче?

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград