Център за обучение на кучета К-9

Dr.John-храна за кучета

Белгийска овчарка

Кане Корсо

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Как да изберем добър треньор за нашето куче?

Кучето все повече навлиза в нашия живот.Преди години кучета се отглеждаха само в селата или в къщи с дворчета в градовете.

Днес все повече семейства си вземат куче за домашен любимец.Много любители си вземат куче от конкретна порода надявайки се ,че кучето ще покрие всички изисквания на неговия стопанин.

В днешно време се навъдиха много треньори и обучители на кучета.Как да разберем дали си разбират от работата?

Обучението на кучета и на техните стопани е много сериозна и отговорна работа.Изискват се много познания за поведението и инстинктите на кучето.

Не само ,че ще си дадете парите на човек ,който не разбира от дресировка ,но това може да доведе  до много лоши последствия след това до затвърждаването на нежелано поведение дори до опасни инциденти с кучетата !

За да бъде треньор на кучета и да рекламира професионално тази дейност лицето трябва да има визитка с постижения в спорта с кучета!

Ако не може да обучи своето куче ,как ще тренира хората и техните кучета?

В България има само 3-4 треньора,които са се доказали в състезания по-ИПО и Ринг спорт на международните терени! Тогава от къде се пръкнаха стотиците обучители по-села и паланки ,които не са се доказали никъде с тази дейност?

Дори някои от  тези недоказани "специалисти" се наричат "кучешки психолози" за да заблуждават своите нищо неподозиращи клиенти ,че разбират от обучение на кучета.

 

Не се доверявайте на подобни псевдоспециалисти? Внимавайте при избора си на треньор !!!

Това може да бъде  опасно за вас и вашето куче.

 

 Александър Илиев треньор в Балкански Център К-9(шампион на Холандия и Германия по-Глобалринг Спорт) Център за обучение на кучета К-9

 

 

 

Статии в Брой 127

Джони Деп замесен в контрабанда на кучета Хранене на малкото кутре Горила беше застреляна Малтийска болонка Немски пинчер Лакенуа Как да изберем добър треньор за нашето куче?

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин