Център за обучение на кучета К-9

Dr.John-храна за кучета

Белгийска овчарка

Кане Корсо

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Хранене на малкото кутре

Балансираното хранене е ключ към здраве и дълголетие.

Днес това твърдение не подлежи на никакво съмнение и се явява общоприето както за храненето при хората ,така и за храненето при животните.

В последните години бе постигнат значителен успех в областта  на здравословното и пълноценно хранене на домашните любимци.Съвременните храни от висок клас напълно удовлетворяват хранителните изисквания на подрастващото куче.

Кучето се нуждае от правилно и балансирано хранене .Възрастно куче достига тегло  до 100кг. Кученцето расте около 18 месеца,през този период то увеличава теглото си над 80 пъти. Много е важно израстването да става бавно без излишни килограми. На 5-7 месечна възраст теглото не трябва да надвишава повече от 50-60 % от теглото на възрастен екземпляр.

Хранителните изисквания зависят от породата и размера на кучето.Малките и средни породи могат да се хранят с по-високи нива на протеин докато едрите задължително с ниски нива на протеин.

Канадската марка Нутрам има най-правилна гледна точка за храненето на едрите породи.Тяхната формула за подрастващите от тези породи е с 25% протеин,което довежда до правилно и здравословно израстване.

Много е важно качеството на съставките в храната какво е? В повечето марки не се използва само животински протеин ,а протеин от глутен,соя и др. източници,което довежда до неправилно развитие на младото куче.

 

Статии в Брой 127

Джони Деп замесен в контрабанда на кучета Хранене на малкото кутре Горила беше застреляна Малтийска болонка Немски пинчер Лакенуа Как да изберем добър треньор за нашето куче?

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин