Център за обучение на кучета К-9

Dr.John-храна за кучета

Белгийска овчарка

Зооборса Веган-онлайн магазин

Кане Корсо

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Хранене на малкото кутре

Балансираното хранене е ключ към здраве и дълголетие.

Днес това твърдение не подлежи на никакво съмнение и се явява общоприето както за храненето при хората ,така и за храненето при животните.

В последните години бе постигнат значителен успех в областта  на здравословното и пълноценно хранене на домашните любимци.Съвременните храни от висок клас напълно удовлетворяват хранителните изисквания на подрастващото куче.

Кучето се нуждае от правилно и балансирано хранене .Възрастно куче достига тегло  до 100кг. Кученцето расте около 18 месеца,през този период то увеличава теглото си над 80 пъти. Много е важно израстването да става бавно без излишни килограми. На 5-7 месечна възраст теглото не трябва да надвишава повече от 50-60 % от теглото на възрастен екземпляр.

Хранителните изисквания зависят от породата и размера на кучето.Малките и средни породи могат да се хранят с по-високи нива на протеин докато едрите задължително с ниски нива на протеин.

Канадската марка Нутрам има най-правилна гледна точка за храненето на едрите породи.Тяхната формула за подрастващите от тези породи е с 25% протеин,което довежда до правилно и здравословно израстване.

Много е важно качеството на съставките в храната какво е? В повечето марки не се използва само животински протеин ,а протеин от глутен,соя и др. източници,което довежда до неправилно развитие на младото куче.

 

Статии в Брой 127

Джони Деп замесен в контрабанда на кучета Хранене на малкото кутре Горила беше застреляна Малтийска болонка Немски пинчер Лакенуа Как да изберем добър треньор за нашето куче?

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград