Център за обучение на кучета К-9

Dr.John-храна за кучета

Белгийска овчарка

Кане Корсо

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Самолетната компания „Делта” забрани чекирането на домашни любимци като багаж

След 74 смъртни случаи за десетилетие, „Делта” забрани домашните любимци да бъдат чекирани като багаж. Домашните любимци най-вероятно няма да пътуват в товарното отделение на самолетната компания след 1 март 2016 г.

Скоро няма да можете да чекирате кучето си заедно с вашия куфар при полет на „Делта”
Скоро няма да можете да чекирате кучето си заедно с вашия куфар при полет на „Делта”

Delta Air Lines публикува на своя уебсайт, че не след дълго няма да позволява на своите пътници да чекират своите домашни любимци с багажа си след 1 март 2016 г., освен ако пътниците не са военни с активен паспорт или се изискват услугите на животните. Някои домашни любимци все още ще могат да пътуват в салона на самолета срещу такса и както говорителят на „Делта” казва – те ще могат да пътуват като товар след влизането на политиката на компанията в сила и да се експедират като товар чрез нейните товарни услуги. Цените за превози на „Делта” товари са в диапазон от $193 до $1,481.

Промяната се е наложила поради случаите на инциденти с домашни любимци, регистрирани от самолетната компания. Авиокомпанията е регистрирала най-голям брой смъртни случаи на домашни любимци между май 2005 г. и септември 2015 г. според Американското министерство на транспорта. При полети на Delta цели 74 домашни любимци са загинали за период от 10 години, което е отчетено като около 25 % от всички регистрирани смъртни случаи при авиокомпаниите в САЩ, както и 14 броя домашни любимци са изчезнали. Въпреки това тези цифри са само малък процент от хилядите домашни любимци, които пътуват с авиокомпаниите всяка година.

„Делта” наложи ограничения за пътуване на домашни любимци в товарното отделение през 2011 година, забраняващи чипоносите кучета и котки да пътуват след проверки и редица инциденти с тези породи, както и установени дихателни проблеми. А 24 смъртни случая на любимци при полети на Delta са били установени от Министерството на транспорта след декември 2011 година.

След като новата политика влезе в сила, American Airlines ще бъде единствената авиокомпания в САЩ за превоз на домашни любимци и възможност да пътуват в отделението за чекиран багаж по данни от преглед на уебсайта BringFido.com. Други авиокомпании, като JetBlue, United Airlines и Southwest не позволяват животни да пътуват в товарното отделение. Humane Society в Съединените щати не поддържат идеята за пътуването на домашни любимци в карго отделенията: “Ние категорично не препоръчваме да вземате вашият домашен любимец при пътуване със самолет, превозвайки го като товар в багажното отделение на самолета. Това може да бъде опасно и стресиращо.”

„Делта” не отговори на молбата за коментар, но през 2013 г. тя изиска пътуващите да предоставят здравен сертификат за домашни любимци, които пътуват със същия полет на своя собственик. А самият сертификат трябва да бъде издаден в срок до 10 дни преди полета. Компанията съветва на своя уебсайт пътниците да вземат допълнителни мерки при пътуване с животни: “Вашият домашен любимец е важен член на семейството ви. Прегледайте здравето му и климатичните условия, изброени по-долу за да осигурите на вашия домашен любимец безопасност и сигурност по време на пътуването.”

Източникmarketwatch.com

Статии в Брой 121 Абонирайте се за да четете всички броеве

Парламентът одобри създаването на Национална програма за бездомните кучета Гуен Стефани се захвана с дрешки за кучета Линдзи Вон бе ухапана от собствените си кучета Кръстоска между вълк,койот и куче превзема Сащ Реклама-храна Кучето Дизел загина в битка с терористите 300km за да се върнеш при спасителя си! Самолетната компания „Делта” забрани чекирането на домашни любимци като багаж Милиарди за домашните любимци в Сащ

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти