Център за обучение на кучета К-9

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Милиарди за домашните любимци в Сащ

Американците харчат милиарди за домашните си любимци
Американците харчат милиарди за домашните си любимци

Стопаните на домашни любимци наистина много ги обичат и все по-често показват тази любов чрез портфейла си, пише The Wall Street Journal.

Само за миналата година, жителите на САЩ са похарчили в грижи за тях $30,4 млрд. За сравнение, през 2000 г. този разход е бил $17,8 млрд. Днес, в 56% от американските семейства има домашен питомец, се отбелязва в статията.

Почти половината от харчовете през миналата година са били за храна за кучета – $14,5 млрд. Сериозно е нараснал и обемът на безрецептурните медицински стоки, като е достигнал $2,1 млрд. По-голямата част от средствата са отишли за нашийници против бълхи и паста за зъби за кучета, отбелязва изданието. За играчки и други аксесоари за домашни животни американците са похарчили $3,6 млрд, а за хранителни добавки – $437,6 млн.

В разчетите за разходите не са включени ветеринарните услуги. Последната статистика по този въпрос датира от 2011 година и според нея, тогава жителите на САЩ са похарчили за специализирана медицинска помощ $28 млрд. Това прави по $375 средно на домакинство, изчислява The Wall Street Journal.

Източник: manager.bg

Статии в Брой 121 Абонирайте се за да четете всички броеве

Парламентът одобри създаването на Национална програма за бездомните кучета Гуен Стефани се захвана с дрешки за кучета Линдзи Вон бе ухапана от собствените си кучета Кръстоска между вълк,койот и куче превзема Сащ Реклама-храна Кучето Дизел загина в битка с терористите 300km за да се върнеш при спасителя си! Самолетната компания „Делта” забрани чекирането на домашни любимци като багаж Милиарди за домашните любимци в Сащ

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти

Доктор Джон храна за кучета