Център за обучение на кучета К-9

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

Кучето Дизел загина в битка с терористите

Неговото име е Diesel и е на 7 години.Белгийската овчарка Дизел от RAID загина по-време на атаката на терористите в квартала Сен Денис в Париж.

Дизел е загинал от взрива на жената камикадзе-той е атакувал първи и е поел удара върху себе си.По този начин е спасил живота на много полицаи от специалните части на RAID.
Последната мода в спец частите е да се пускат кучетата напред за да поемат първоначалния риск при първата атака.Това дава голями шансове на полицията ,която рискува по-малко живота на полицаите си.


При това нападение загинаха няколко терористи и са ранени минимум трима полицаи.

 

Дизел е трябвало да атакува първи ,за да поеме евентуален взрив на камикадзе.''Дизел загина като истински герой ,защитавайки колегите си и изпълнявайки служебния си дълг!''-това публикува на страницата си в Туитър полицейския департамент . То спаси повече от 80 полицаи."

Терористите се притесняват от атаката на кучета,защото ако бъдат ухапани или се взривят заедно с куче няма да отидат в рая.

Белгийските овчарки са най-използваната порода кучета в специализираните отряди за борба с тероризма.Тази порода кучета се развъждат за борба с хора,за откриване на експлозиви,наркотици и др.Това е и най-бързата работна порода кучета.

Кучетата погрешно са наричани малиноа.Грешката е в това ,че градът е малиноа на френски ,но мехелар на фламандски.Градът се намира във фламандската част на Белгия и хората там наричат породата мехелар.

Най-голяма заслуга за тази невероятна порода е на белгийската организация-NVBK(Национална белгийска федерация по-кинология).

Във Франция работните качества се поддържат и развиват със спортни изпитания-френски ринг,в Белгия-Белгийски ринг и глобалринг.Александър Илиев

Статии в Брой 121 Абонирайте се за да четете всички броеве

Парламентът одобри създаването на Национална програма за бездомните кучета Гуен Стефани се захвана с дрешки за кучета Линдзи Вон бе ухапана от собствените си кучета Кръстоска между вълк,койот и куче превзема Сащ Реклама-храна Кучето Дизел загина в битка с терористите 300km за да се върнеш при спасителя си! Самолетната компания „Делта” забрани чекирането на домашни любимци като багаж Милиарди за домашните любимци в Сащ

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти

Доктор Джон храна за кучета