Център за обучение на кучета К-9

Лабрадор-ретривър

Немската овчарка

Пит-Бул териер

Ротвайлер

Средноазиатска овчарка

Бойни породи кучета

300km за да се върнеш при спасителя си!

Поредният случай на удивителна кучешка привързаност трогна сърцата на хиляди руснаци. Куче измина 300 км, за да намери спасителката си, която го измъкнала преди това от лапите на смъртта.

Куче извървя 300 км, за да се върне при спасителката си
Куче извървя 300 км, за да се върне при спасителката си

През януари любители на животните намерили кучето в безпомощно състояние на бунище край града, често използвано от собственици, които искат да се отърват от нежеланите си питомци. Кучето било с много рани и два счупени крака. Спасителите намерили ветеринар и веднага започнали да търсят и осиновители, които да се грижат за животното по време на възстановяването му.

Нутрам-най-добрата храна

След като животното се позакрепило с лекарства, ветеринарят пристъпил към операция, при която поставил метални пластини на счупените крайници. Той обаче не дал пълна гаранция, че кучето ще може да ходи отново.

Междувременно единственият отзовал се на обявата била 26-годишната Нина Барановска от Ростов. Така пациентът се озовал в дома й веднага след операцията, докато още бил под упойка. Кучето получило името Шави и в следващите шест месеца се възстановило напълно. Нина обаче не смогвала със сметките, защото издържала дъщеричка, майка, три котки и две кучета, затова решила да намери любящи стопани на Шави.

Куче извървя 300 км, за да се върне при спасителката си
Куче извървя 300 км, за да се върне при спасителката си

Единствените мераклии били приятели на Нина, които живеели в село на 290 км от Ростов. Въпреки че й било тежко, Нина се разделила с Шави. Няколко дни по-късно обаче получила телефонно обаждане, че кучето е избягало, като е прокопало дупка под оградата. Две седмици по-късно

Шави се появил на вратата й. Той не само бил изминал цялото разстояние обратно, но и успял да намери новия й дом, тъй като се наложило Нина да се премести. Сега жената е твърдо решена да не изоставя такъв верен приятел и го е взела обратно в дома си.

Източник: novinar.bg

Статии в Брой 121 Абонирайте се за да четете всички броеве

Парламентът одобри създаването на Национална програма за бездомните кучета Гуен Стефани се захвана с дрешки за кучета Линдзи Вон бе ухапана от собствените си кучета Кръстоска между вълк,койот и куче превзема Сащ Реклама-храна Кучето Дизел загина в битка с терористите 300km за да се върнеш при спасителя си! Самолетната компания „Делта” забрани чекирането на домашни любимци като багаж Милиарди за домашните любимци в Сащ

Академия за кучета К-9

Хотел за кучета К-9

GlobalringSport

Пейнтбол-Благоевград

Магазин

CHAMP храна за професионалисти

Доктор Джон храна за кучета